Nyårsmaten ni inte vill missa

30 december, 2023
skogtillbord-nyårsmeny-dec23

Nyårsmaten – Ett grandiost tack och adjö till förra året och en förhoppningsfull fest inför det nya. Välkommen in i köket!

Ett välkomtsnacks, en förrätt, en varmrätt, efterrätt och kanske något att stärka sig med när nyårsklockorna dånat ut. Här finns att göra och jag har ett par förslag till alla punkterna. Pussla, välj och vraka. Inget att vänta på. Vi kör igång!

Nyårsmaten, något litet att hälsa välkommen medskogtillbord-nyårsmeny-dec23

Förslag nummer ett blir ett enkelt chips att fylla med lyxig löjrom. Recept finns vid länken här.

Nummer två att välkomna gästerna med är en ostfylld, knaprig liten krustad. Skönt med färdiga små formar och väldigt mycket nyår. Recept finns här.

Nyårsmaten förrätten

skogtillbord-nyårsmeny-dec23

Det blir två lite annorlunda varianter. Första förrättsidén är en asiatisk råbiff. De lövtunnaste skivor man kan tänka sig med smak av ingefära, soja, lime och annat gott. Den som törs har recept här.

Mitt andra förslag är saffranskokta musslor. Mycket doft och smak, dessutom trevligt småplockande. Receptet hittar du här.

Nyårsmaten varmrätt

skogtillbord-nyårsmeny-dec23Först kommer ett fiskförslag. Lax med Sandefjordsås. Ser komplicerat ut, men är verkligen enkelt. Receptet hittar du här

Är du inne på köttspåret och filé kanske en krogklassiker kan passa. Filé provencale går alltid hem och recept finns vid länken här.

Nyårsmaten efterrätten

skogtillbord-nyårsmeny-dec23

Choklad! Varför inte testa en Pots de crème au chocolat?! Den mår bäst av att göras dagen innan en egenskap som tacksamt tas emot av nyårets köksansvariga. Recept finns här.

Nutellamousse är annars precis lika gott som det låter och definitivt en nyårshyllning. Klicka här för recept.

Nyårsmaten på vegovis

skogtillbord-nyårsmeny-dec23

En liten minipaj med en underbar svampfyllning behöver man inte vara vegetarian för att älska. Recept finns här.

En favorit i repris bland de vegetariska varmrätterna finns i ett inlägg från 2019. Då var vego trend och lite nytt. Nu är det självklart. Nyårsvärdig då som nu och receptet hittar du här.

Nyårsmaten efter fyrverkerierna

skogtillbord-nyårsmeny-dec23

Vad tror ni om en liten nattmacka som avslutning!? Det får bli något att stoppa i ett korvbröd. Lagom mycket och lätt att servera utan att duka upp bordet igen.

Först en variant på Lobster-rool. Receptet liknar klassikern, men serveras med krabba istället för hummer. Recept har du här.

Eller varför inte korv med bröd. I all enkelhet, men ändå med finess värdig årets sista dag. Recept hittar du här.

Önskar er alla ett storslaget nyår och ett fantastiskt nytt matår. Kat : )

Tolv vegetariska julbordstips