Bind en vacker julkrans

12 december, 2017
Kategori:
julkrans

En vacker julkrans gör du enkelt själv. Allt som behövs är granris, dekoration, ståltråd och en stomme. Vi var hemma hos Systrarna Blom och gjorde den här fina kransen, så kul! Att få binda kransar med en riktig florist gav verkligen mersmak, fick en massa bra tips. Vi använde ett fint granris köpt från blomsterhandeln, men tänker…

Läs mer

Saffransbullar – ljuvligt goda!

30 november, 2017
Kategori:
saffransbullar02

På söndag är det äntligen första advent! Vi brukar göra saffransbullar istället för lussekatter. Med mycket mandelmassa, smör och socker blir bullarna både saftiga och knäckiga, med mycket doft av jul! Du behöver: 1 g saffran 150 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1 dl strösocker 1/2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl Fyllning: smör, rumsvarmt…

Läs mer

Rawfoodbollar – godaste adventsfikat!

23 november, 2017
Kategori:
rawfoodboll

Snart är det dags för adventsfika och glöggmingel ! Vi har rullat de godaste små bollarna, perfekta som tillbehör i advent. Ljuvliga tillsammans med glögg, pepparkakor och ädelost. Rawfoodbollar när de är som allra godast! Saftiga och knapriga på samma gång. Söta med endast färska dadlar som söt ingrediens. Du behöver: 12 färska dadlar 3 dl naturella…

Läs mer

Adventsljusstake – snickra din egen!

18 november, 2017
Kategori:
adventsljusstake

Första advent är snart här, så mysigt att få tända första ljuset! Vi har snickrat vår egen adventsljusstake, en rustik modell med enkla former. Den kommer lysa vackert på julafton med alla ljusen tända. Vi gjorde vår adventsljusstake ganska lång och stor eftersom vi har ett långt och stort matbord, den blir en vacker bordsdekoration som inte ber om…

Läs mer

Veckans friterade

15 november, 2017
Kategori:
munkar

Vår senaste investering inom köksredskap är en fritös, och trots att vi bara ägt den i någon månad har vi redan använt den fler gånger än både den mexikanska majskvarnen och råsaftcentrifugen. Att investera i en fritös förpliktigar, i alla fall om man vill få lite ekonomi i all frityrolja som går åt. Vi friterar…

Läs mer

Nu vänder vi blad.

8 november, 2017
Kategori:

Jo då vi lever. Efter diverse sjukdomar, höstlov, plomber som lossnat och löss är vi ändå vid ganska gott mod. Ni vet när livet går lite för fort, inte bara med tråkigheter utan ganska mycket trevligt också, då kan det bli svårt att hinna med allt. Som att tvätta till exempel, det är vi specialister…

Läs mer