Nässelpesto av vårens späda nässlor

23 april, 2018
Kategori:
nasselpesto01

Små späda nässlor tittar upp i vår trädgård – nässelpesto comin’ up! Medan dom fortfarande är små och spröda blir nässlorna till en jättegod pesto, perfekt till pastan eller som tillbehör åt vårens primörer. Du behöver nyplockade och späda nässlor 1 liter. cashewnötter  1 dl. vitlök 2 klyftor. parmesanost riven 1 dl. olivolja ca 1…

Läs mer

Citronkaka med mazarinfyllning

19 april, 2018
Kategori:
citronkaka

Citronkaka – frisk, söt och syrlig! En knaprig botten toppad med mazarin och citronfyllning. Vi bakade den förra helgen och kommer baka den till helgen igen, jättegod var den, slut i ett nafs. Du behöver Botten 2 ½ dl vetemjöl 2 msk socker 100 g kallt smör 1 äggula Mazarinfyllning 200 g mandelmassa 100 g mjukt smör…

Läs mer

Bygg ett eget ekorrhus

17 april, 2018
Kategori:
ekorrhus

Ett ekorrhus är riktigt kul att bygga. Med olika små krypin och vrår där ungarna har möjlighet att kura innan de är stora nog för att hoppa ut i världen. I år hoppas vi att familjen ekorre ska flytta tillbaka. Förra sommaren hände ju någonting traumatiskt som gjorde att familjen ekorre tillslut flyttade från vår trädgård. Läs…

Läs mer

Macka med köttfärsås

15 april, 2018
Kategori:
macka

Vår köttfärsås-macka är en variant av den klassiska Patty-melt-mackan som anses härstamma från Tiny Naylor i Los Angeles, vi gör mackan med resterna av köttfärsås, på det sättet får man en macka med sjukt mycket smak och en såsig konsistens. Två veckor i rad har mitt förslag på grönsakssoppa till lunch blivit nedröstat, och när barnens motförslag är…

Läs mer

Odlingshylla – snickra själv

9 april, 2018
Kategori:
odlingshylla

En odlingshylla att hänga i fönstret ger sol till vårens alla plantor. Med flera hyllplan får många plantor solljus på samma gång. Hyllorna hänger i rejäla lädersnören med träkulor som dekoration. Nu kommer våren med stormsteg. Planerna för trädgård och odlingsland är i full gång och därmed börjar även fönsterbrädorna här hemma ta slut, fyllda av sådder…

Läs mer

Fröknäcke – det godaste!

5 april, 2018
Kategori:
fröknäcke

Vårt godaste fröknäcke – receptet kommer här. Knaprigt och sprött, ljuvligt gott och superenkelt att baka. En favorit som bakas ofta här hemma. Du behöver  1/2 dl linfrön, blötlägges någon timme innan baket. 1 dl vatten, att blötlägga linfröna med. 1/2 dl skalade sesamfrön 1/2 dl pumpakärnor 3/4 dl solroskärnor 1 dl majsmjöl 1/2 dl olivolja…

Läs mer

Smoothiebowl – så preppar du

1 april, 2018
Kategori:
smoothie

Smoothiebowl med jordgubbar har blivit en favoritfrukost här hemma, gott, nyttigt och mättande. Det blir liksom lite extra helglyx, först en ny-mixad smoothie rakt ner i en skål för att sedan pimpas med allsköns nötter, bär och nyttigheter. Att både smoothie och topping går att variera i oändlighet gör inte frukosten tråkigare. Igår körde vi en grön…

Läs mer

Färga ägg naturligt

29 mars, 2018
Kategori:
Blåbär - blå ägg. Lingon och rödbeta - rosa ägg.

Färga ägg, det ska man tydligen göra i år. Med naturliga råvaror. Internet fullständigt exploderar av ägg i olika kulörer, färgade med allt från kaffesump till gamla avokadoskal. Barnens vanliga tuschpennor duger inte lägre här inte. Nej nej vänta lite, pappa ska bara koka lite olika sorters lag först. Rotar i frysen och hittar gamla…

Läs mer