Blåbärskaka till loppisfynden

1 augusti, 2020
Kategori:
blåbärskaka

Vi har gjort den igen – vår godaste blåbärskaka. Så himla enkel och så himla god. Godast är den kall, så perfekt att förbereda dagen innan och förvara i kylskåpet. Pajskalet är så där perfekt knäckigt och passar perfekt ihop med len fyllning av gräddfil och blåbär. Receptet hittar du här – Gräddfilskaka med blåbär….

Läs mer

Vinbärssylt – gott till allt

29 juli, 2020
Kategori:
Vinbärssylt

Vinbärssylt it is, vi har rest och kommit hem, skördat vinbär i torpträdgården i Östergötland och skördat vinbär hemma i trädgården i Stureby. Vinbärssylt har det blivit av alla bär, både röda och svarta. Vi planterade våra vinbärsbuskar för två år sedan. Lite utan att veta vad vi ska ha vinbären till utan mest för att…

Läs mer

Ett bad i trädgården

6 juli, 2020
Kategori:

Vi har skapat ett bad i trädgården – av världens finaste badkar, några krukor och en bambustege för att hänga badattiraljer på – nu är sommaren säkrad. Det blir inte så många långa resor i sommar, vi kommer mest hålla oss hemmavid med kortare avstickare i närheten. Vi har börjat med en kort tur till…

Läs mer

Fläder i blom – saft med mynta och lime

28 juni, 2020
Kategori:
fläder

Nu står vår fläder i full blom. Vår favoritsaft är fläder med mynta och lime, så himla gott. Svalkande, läskande och otroligt gott. Vilken värmebölja vi har! Helt otroligt. Det känns som vi har semester fast vi har några veckor kvar att jobba. Vi har dock haft långhelg och sovit en natt på Yasuragi. Så…

Läs mer

Cråffla – croissant goes våffla

9 juni, 2020
Kategori:
Cråffla

Cråffla – en croissant i våffeljärnet med Nutella och jordgubbar, perfekt till sommarens frukostseanser. Idag fick barnen äntligen sommarlov, inga föräldrar med tårar i ögonen i aulan i år. Känns lite tomt att inte få dela detta stora ögonblick. Men samtidigt lite skönt att slippa stress över att ta ledigt från jobbet för att vara…

Läs mer

Ugnsbakad rabarber – med jordgubbar och rosépeppar

3 juni, 2020
Kategori:
Ugnsbakad rabarber

Ugnsbakad rabarber, så underbart gott. Vi älskar försommaren och alla gröna knoppar som sprängs. Rabarbern står och svajar för fullt uppe i jordgubbslandet och då är det bara att köra, vi bakar rabarberpaj, kokar rabarbersaft och framförallt: Ugnsbakad rabarber med jordgubbar, ingefära och rosépeppar. På lördag är det Sveriges Nationaldag och det ska firas, varför…

Läs mer

Pillerfikus – så tar du sticklingar

24 maj, 2020
Kategori:
Pillerfikus

Vår pillerfikus har vi haft i snart två år, i höstas tog vi en stickling och tryckte ned i en vas med vatten. Nu har vi två pillerfikusar här hemma och fler kommer det att bli. Äntligen lite långhelger, och skönt att man inte behöver känna någon stress över att resa bort. Vi har varit…

Läs mer

Dalgona – krämig iskaffe

3 maj, 2020
Kategori:
Dalgona

Dalgona – krämigt iskaffe från Korea. Vi älskar kaffe, bryggkaffe, kokkaffe, espresso och under sommar månaderna iskaffe – vår senaste upptäck när det gäller iskaffe är dalgona, så kall och så krämig. För oss är få saker lika förknippade med semester som iskaffe. Vi börjar massproducera is redan i april för att kunna sitta och…

Läs mer

Efterrättspizza med Nutella

14 april, 2020
Kategori:
Efterrättspizza

En efterrättspizza med Nutella är exakt lika gott som det låter. Tänk er att man dessutom kan maxa efterrättspizzan med jordgubbar, kanderade jordnötter och glass så är succén given. Vi har trditionsenligt kört påskpizza (traditionen är ny för i år). Det blev mest pizza bianco, men även en marguerita och en påskpizza special med mayonäs,…

Läs mer

Nässelsoppa – vårigt värre

7 april, 2020
Kategori:
Nässelsoppa

Ett säkert tecken på att våren är i antågande är när nässlorna börjar sticka upp ur jorden. Nyttigt, gott och fantastiskt som förrätt till påskmiddagen. Det finns en del maträtter som man kan äta året runt och andra maträtter som man kan äta året runt men som smakar bäst en viss årstid, typ skärgårdssill. Nässlor…

Läs mer