Pillerfikus – så tar du sticklingar

24 maj, 2020
Kategori:
Pillerfikus

Vår pillerfikus har vi haft i snart två år, i höstas tog vi en stickling och tryckte ned i en vas med vatten. Nu har vi två pillerfikusar här hemma och fler kommer det att bli. Äntligen lite långhelger, och skönt att man inte behöver känna någon stress över att resa bort. Vi har varit…

Läs mer

Dalgona – krämig iskaffe

3 maj, 2020
Kategori:
Dalgona

Dalgona – krämigt iskaffe från Korea. Vi älskar kaffe, bryggkaffe, kokkaffe, espresso och under sommar månaderna iskaffe – vår senaste upptäck när det gäller iskaffe är dalgona, så kall och så krämig. För oss är få saker lika förknippade med semester som iskaffe. Vi börjar massproducera is redan i april för att kunna sitta och…

Läs mer

Efterrättspizza med Nutella

14 april, 2020
Kategori:
Efterrättspizza

En efterrättspizza med Nutella är exakt lika gott som det låter. Tänk er att man dessutom kan maxa efterrättspizzan med jordgubbar, kanderade jordnötter och glass så är succén given. Vi har trditionsenligt kört påskpizza (traditionen är ny för i år). Det blev mest pizza bianco, men även en marguerita och en påskpizza special med mayonäs,…

Läs mer

Nässelsoppa – vårigt värre

7 april, 2020
Kategori:
Nässelsoppa

Ett säkert tecken på att våren är i antågande är när nässlorna börjar sticka upp ur jorden. Nyttigt, gott och fantastiskt som förrätt till påskmiddagen. Det finns en del maträtter som man kan äta året runt och andra maträtter som man kan äta året runt men som smakar bäst en viss årstid, typ skärgårdssill. Nässlor…

Läs mer

Pizza Bianco

1 april, 2020
Kategori:
pizza bianco

Pizza bianco – vit pizza helt utan tomater. Pizza bianco är så sjukt gott, eller okej vi tycker ju att alla våra pizzor är sjukt goda, men det blir något alldeles speciellt när man hoppar tomatsåsen och istället lägger på ett lager med cremé fraiche. Första gången vi provade pizza bianco kändes det smått galet,…

Läs mer

Swedish torch eller luffarspis

15 mars, 2020
Kategori:
Swedish torch

Vi byggde en Swedish torch i helgen, snygg luffarspis sa en farfar när han gick förbi. När vi ändå hade lågan igång så ville vi prova att göra riktigt kokkaffe. Man har alltid hört att kokkaffe ska vara det godaste kaffet som går att frambringa norr om Milano, eller om det är norr om Gävle….

Läs mer

Måla ett skåp

9 mars, 2020
Kategori:
måla ett skåp

Måla ett skåp, att köpa begagnat är nästan alltid billigare än att köpa nytt. Begagnade möbler är både prisvärda och välbyggda. Att måla om ett skåp är ganska kul, hyfsat billigt och kan bli ett minne för livet. Att ta tillvara gamla möbler och vårda dem ömt känns både fint för miljö och själ, återbruk…

Läs mer

Pizzadeg – den perfekta degen

4 mars, 2020
Kategori:
pizzadeg

Recept på pizzadeg för den perfekta napolitanska pizzan. För att baka den perfekta pizzadegen behöver man inte vara något bakgeni, det viktiga är att man planerar baket så att pizzadegen hinner jäsa ett dygn. Ha lite koll på klockan så man får till vikningarna av degen under jäsningen och sen så klart schysta råvaror. Allt…

Läs mer

Kokosnötslampa – roligt pyssel

18 februari, 2020
Kategori:
kokosnötslampa

Astrid har gjort en egen lampa till sitt rum – en kokosnötslampa. Ett enkelt och superroligt pyssel att göra själv, oavsett om du är nio bast eller nittio. En perfekt detalj för en mysig tiki-känsla i rummet. Tankarna vandrar iväg till Hawaii och fjärran stränder. En lampa som också passar fint ihop med loppisfynd och…

Läs mer

Beskära fiolfikus – få ett eget träd

15 februari, 2020
Kategori:
Beskära fiolfikus

Beskära fiolfikus – här kommer en liten guide till hur vi gjorde. Vi köpte en billig och ganska liten fiolfikus på ICA för två år sedan. Efter en gedigen undersökning av marknaden kunde vi konstatera att det skiljde ganska många tusen mellan en stor uppstammad fiolfikus och en liten buske. Vårt lilla fynd som vid…

Läs mer