Saffranskaka med lingon

17 november, 2018
Kategori:
saffranskaka med lingon

Saffranskaka med lingon – söt, nötig och syrlig, en perfekt kaka till julfikat. Frysen är full med skogens lingon, de flesta rårör vi men lingon är också en magiskt god ingrediens i julbaket. Vi älskar kombinationen av sött och syrligt, med knäckiga nötter på toppen blir denna kaka himmelsk god. Saffranskaka med lingon Du behöver:…

Läs mer

Servettring av läder – duka vackert i vinter

13 november, 2018
Kategori:
servettring av läder

Servettring av läder – passar fint till vinterns dukningar. Busenkelt att göra själv, allt som behövs är lite läder, skruvnitar, håltång, en syl och en stor sax. Vi köpte nya linneservetter och behövde ringar till dessa så vi slöjdade ihop de här. Vi har inte slöjdat sedan förra vintern då odling, blommor och bin varit…

Läs mer

Bina är invintrade

6 november, 2018
Kategori:

Nu har våra bin gått i vinterklot och kommer stanna i sin kupa fram till i vår. Bina är invintrade, både med mat i form av sockerlösning och thymolbehandling mot varroa. Ett tydligt tecken på att bina själva tycker att det är höst är att de börjar kasta ut drönarna, som nybliven biodlar blir man förstås…

Läs mer

Bananbröd – ljuvligt gott och saftigt

28 oktober, 2018
Kategori:
bananbröd

Bananbröd – så gott till helgens frukost. Med lite jordnötssmör på toppen och några flingor havssalt. Passar också perfekt i matsäcken till höstlovets utflykter, om det nu blir något kvar vill säga. Vi provade Sofia Woods recept och det får verkligen full poäng. Bananbröd Du behöver: 100 g rumsvarmt smör 3 1/2 dl vetemjöl 2…

Läs mer

Prenumerera på oss!

16 oktober, 2018
Kategori:

Follow my blog with Bloglovin Äntligen! Vi har fått många frågor från er läsare om man kan prenumerera på vår blogg och nu kan man det! Via Bloglovin. Följ länken ovan så får ni rykande färska uppdateringar om nya inlägg på bloggen. Vi finns också på Instagram, följ oss gärna där för bilder och inspiration!…

Läs mer

Coq au vin – grannens tupp i vårt kök

7 oktober, 2018
Kategori:
coq au vin

Coq au vin – långkok på grannens tupp. Den perfekta höstgrytan med mustiga smaker på säsongens råvaror. Hösten har stormat in med full kraft, mycket blåst, en del regn och hela höstens färgpalett har åkt upp i träden. Lite trädgårdssysslor och pizzabak blir det utomhus, men framför allt myser vi in hösten inomhus. Långkok är…

Läs mer

Hembakade kanelbullar

2 oktober, 2018
Kategori:
hembakade kanelbullar

Hembakade kanelbullar är bland det godaste som finns. Kanelbullens dag närmar sig och vi har bakat. Kanelbullar är perfekta att förbereda några dagar i förväg och ha i frysen, de blir knäckigt goda när man värmer dem i ugnen. Det godaste receptet kommer här. Hembakade kanelbullar Du behöver: 150 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst…

Läs mer

Hemgjord mozzarella – så gör du

27 september, 2018
Kategori:
hemgjord mozzarella

Hemgjord mozzarella är ett måste om du vill utöva magin som gör mjölk till ost, enkelt att göra och framför allt en sån sjukt skön känsla att bara ”äsch, det här är bara en mozzarellan som jag slängde ihop i eftermiddags”. Dessutom är det fantastiskt gott med hemgjord mozzarella, på pizzan, i salladen eller på…

Läs mer

Honung – den första skörden

20 september, 2018
Kategori:

Nu har vi äntligen skördat vår första egna honung. Endast en liten, halvt utbyggd ram tjuvade vi, resten får bina behålla till vinterfoder.I och med att vi inte räknat med att skörda någon honung i år har vi inte heller ordnat med någon slunga. Istället skar vi ut fyrkanter ur kakan och pressade ur honungen…

Läs mer

Bygg en pizzaugn

11 september, 2018
Kategori:
pizzaugn

Bygg en pizzaugn, det gjorde ju vi i somras. Varken trädgården eller våra middagar har varit sig lika sedan dess. Den här modellen av ugn passar perfekt till napolitanska pizzabak. Enkelt och snabb att bygga, och inte så farligt dyr, kolla in våra tips för grymmast pizzaugnen och bygg en pizzaugn du med. Vi har haft…

Läs mer