Päronchips – så här gör du

2 september, 2022
Kategori:

Vår nya favorit – päronchips. Så gott och så enkelt att göra. Både våra äppelträd och päronträd svämmar fullkomligt över av frukt i år. Äpplena går fint att både mosa och musta. Men pärona har vi haft lite svårare att ta reda på. Ett år gjorde vi päronmust, men då det resulterade i att hela…

Läs mer

Husbil – En ny förälskelse

1 augusti, 2022
Kategori:

Vi har köpt en husbil. En hobby 600 från 1987. Med ett fordon på sex meter och med 67 hästkrafter märks det knappt på hastighetsmätaren när man trycker plattan i mattan. Men om man lyckas komma upp i 90-kilometer i timmen på motorvägen känns det som att man kör i 140. Vi kallar den kort…

Läs mer

Blåbärskaka i sommarvärmen

1 augusti, 2022
Kategori:

Blåbärskaka i ugnen och sommaren fortsätter att leverera varma sköna vindar. Vi har varvat ned hemma semesterns sista helg. Skogen dignar av blåbär har vi hört. Själva har vi mest byggt hus. Fast en hel del bad, mat och dryck har det ju blivit. Men inget blåbärsplockande. Då blir man sjukt glad när vänner kommer…

Läs mer

Dags att gjuta platta

27 juli, 2022
Kategori:

Dagen D, som i dags att gjuta platta. Vi ska inte ljuga, att gjuta platta är rätt ångestladdat. Ångestladdat för att vi gärna gör det själva men inte har någon koll på riktigt hur man gör. Men nu ligger den där, slät och len som sammet och stadig som urberget. Det har också varit en…

Läs mer

Markarbete – grus och granit

24 juli, 2022
Kategori:

Våren har varit fantastisk, men också innehållit en massa svett och markarbete med husbygget nere i Gryt. Vi köpte ju ett sommarnöje för ett år sedan. Där nöjet kommer att vara att bygga två hus, ett stort till oss vuxna och ett litet till barnen. Vi bygger ett hus i taget. Vi börjar med det…

Läs mer

Så bygger du inte en pizzaugn

23 juli, 2022
Kategori:

Vi byggde en pizzaugn för några år sen. Med ett tomfat, en kundvagn och lite annat smått och gott. Det blev succé kan vi konstatera efter över 500 pizzor. Men allt har ett slut. Att elda direkt i tunnan gör ju så att plåten blir glödgad varje gång vi bakar pizza och efter 3 år består…

Läs mer

Måla ägg och pimpa riset

13 april, 2022
Kategori:
Måla ägg

I morgon börjar påsken, vi tjuvstartade redan förra helgen med att måla ägg och baka sockerkaka. För nått måste man ju göra av all äggröra som blir när man blåser ut äggskalen. Trots att det krävs viss ansträngning för att blåsa ut innehållet så är det ju rätt fascinerande att det går att få ut…

Läs mer

Det brinner i bastun

1 februari, 2022
Kategori:
Det brinner i bastun

Hoppsan februari har visst redan försvunnit och tillslut åkte även vi på Corona. Med tre sprutor innanför västen var det inte helt väntat även fast vi noterar att det trendade rejält i januari och februari. Men vi fick en mild släng så vi ska inte klaga för mycket, men ganska segt ändå. Kul att dagarna…

Läs mer

Planeringen som sket sig

23 januari, 2022
Kategori:
planering

Januari susar fram med snö sol och vardag. Vi kämpar på och försöker att undvika Corona, har fungerat än så länge. Veguari rullar in i den fjärde och sista veckan. Vi ser fram emot en kött-bonanza i februari men känner oss fortfarande pepp på mer veg i vardagen. Veckan som varit har gått halvbra. Vi…

Läs mer

Vegomeny för hela veckan

11 januari, 2022
Kategori:
vegomeny

Mer än en vecka av det nya året har passerat. Visst känns det tungt att behöva stiga upp i gryningen till en kall och mörk vardag med skola och jobb. Litet ljus i mörkret är ju ändå att vi slipper fundera ut vad det blir till middag. Det har vi bestämt förra året! Veckans vegomeny…

Läs mer