Måla ägg och pimpa riset

13 april, 2022
Kategori:
Måla ägg

I morgon börjar påsken, vi tjuvstartade redan förra helgen med att måla ägg och baka sockerkaka. För nått måste man ju göra av all äggröra som blir när man blåser ut äggskalen. Trots att det krävs viss ansträngning för att blåsa ut innehållet så är det ju rätt fascinerande att det går att få ut…

Läs mer

Det brinner i bastun

1 februari, 2022
Kategori:
Det brinner i bastun

Hoppsan februari har visst redan försvunnit och tillslut åkte även vi på Corona. Med tre sprutor innanför västen var det inte helt väntat även fast vi noterar att det trendade rejält i januari och februari. Men vi fick en mild släng så vi ska inte klaga för mycket, men ganska segt ändå. Kul att dagarna…

Läs mer

Planeringen som sket sig

23 januari, 2022
Kategori:
planering

Januari susar fram med snö sol och vardag. Vi kämpar på och försöker att undvika Corona, har fungerat än så länge. Veguari rullar in i den fjärde och sista veckan. Vi ser fram emot en kött-bonanza i februari men känner oss fortfarande pepp på mer veg i vardagen. Veckan som varit har gått halvbra. Vi…

Läs mer

Vegomeny för hela veckan

11 januari, 2022
Kategori:
vegomeny

Mer än en vecka av det nya året har passerat. Visst känns det tungt att behöva stiga upp i gryningen till en kall och mörk vardag med skola och jobb. Litet ljus i mörkret är ju ändå att vi slipper fundera ut vad det blir till middag. Det har vi bestämt förra året! Veckans vegomeny…

Läs mer

Baked beans – vego taco

9 januari, 2022
Kategori:
Baked beans

Baked beans är vår favorit när det gäller mexikanskt käk, fast egentligen heter det kanske frijoles. Hur som helst så fungerar det antingen om man vill byta ut köttfärsen i fredagstacon eller om man vill ha den som ett tillbehör till en hederlig chiligryta. Vi gör baked beans till taco oftare än köttfärs, båda är…

Läs mer

Veguari – meny för hela januari

2 januari, 2022
Kategori:
veguari

Jul och nyår avklarat med bravur, julbord och middagar med korv, skinka och köttbullar har avlöst varandra. Som kronan på verket en 4-rätters innehållande löjrom, råbiff och torskrygg och så klart marängsviss till dessert. Ett fint avslut på ett fint år, men nu är det dags att blicka framåt. De senaste tre åren har vi…

Läs mer

2021 tack och bock

1 januari, 2022
Kategori:

Ytterligare ett fasansfullt fantastiskt år är avverkat. Vi är tacksamma för allt vi fått vara med om och sjukt spända på vad 2022 har att bjuda på. Störst i år för oss är ända att bli med hund. På många sätt lika mycket omställning som när man blev förälder. Mycket nytt att lära både för…

Läs mer

Langos – festivalmat till helgen

30 september, 2021
Kategori:
langos

Få maträtter har lika mycket festival- och tivoli-aura som langos. Vi älskar att göra egna langos: enkelt, gott och billigt – perfekt för middagsbjudning precis innan löning. Langos är ju bara friterat bröd med lite god topping som gräddfil, rom, hackad lök och riven ost, sjukt sunkigt och väldigt härligt. Vi har lärt oss göra…

Läs mer

Bygga en grind

30 september, 2021
Kategori:
Bygga en grind

Vissa projekt tenderar att dra ut på tiden. Som vårt projekt med att bygga en grind. Men nu, äntligen  sitter den som ett smeck mellan sina grindstolpar, som en symbol över all möda och slit vi lagt ned på den. Det började så klart med en måttsatt skiss på en grind. För den grinden som…

Läs mer

Snickra ett långbord

9 september, 2021
Kategori:

Att snickra ett långbord är kul. Hammare, spik, såg och en himla massa plankor är det enda som behövs. Och så klart lite gott humör. Vi behöver ett långbord på landet för det ska man ha. Ett sånt där kraftigt robust som är så långt att alla alltid får plats oavsett hur många man är…

Läs mer