Det brinner i bastun

1 februari, 2022
Kategori:
Det brinner i bastun

Hoppsan februari har visst redan försvunnit och tillslut åkte även vi på Corona. Med tre sprutor innanför västen var det inte helt väntat även fast vi noterar att det trendade rejält i januari och februari. Men vi fick en mild släng så vi ska inte klaga för mycket, men ganska segt ändå.

Kul att dagarna börjar bli längre och att solen behagar visa sig. Vi känner hur ork och inspiration sakta kommer rinnande och börjar planera för årets kommande projekt. Många och roliga projekt som ligger i röret.

I Stureby ska ett badrum bli klart och en massa projekt i trädgården med plantering, murar och staket.

Nere i Östergötland ska vi gjuta platta och börja bygga hus, två stycken. Kommer bli kul!

Och så bastun. Det brinner i bastun! Bastun är nästan klar, ytterpanel och plåt på taket saknas och lite inredning och sånt.

Kort resumé kring hur långt vi har kommit.

Det brinner i bastun och om vi får säga det själv så är den helt fantastisk. Stora fönster, generösa lavar och ett vattenmantlat mega-aggregat som är så sjukt snyggt.

Själva hjärtat, aggregatet från Harvia, sitter där det ska och pumpar värme både i luft och via vattentank. Aggregatet fyndade vi på Blocket, tyvärr utan vattentank. Finns såklart att köpa nytt 5 500 kronor om man köper från Sverige och 3 500 kronor om man importerar direkt från Finland.Det brinner i bastun

Insidan är typ klar, lite hyllor, lister och krokar som saknas men merparten av årets jobb kommer gälla utsidan. I dagsläget är det bara vindpapp. Här blir det obehandlad råspont, och kanske lite zinkplåt på taket.

Lavar är superviktiga i en bastu. Både höjd, längd och mellanrum mellan övre och nedre laven. Och så klart måste det vara rätt träslag, man vill ju inte ha stickor på rumpan. 

Och så måste vi komplettera med lite bastumerch som handdukar, belysning och bastumössor. Bästa bastupallen har vi redan fyndat. En liten fyrbent rackare från vår favoritbutik -Handelsträdgården i Gryt. 

Så vi längtar ner till vår underbara bastu och en och annan isvak.

Måla ägg och pimpa riset
Planeringen som sket sig