Måla ägg och pimpa riset

13 april, 2022
Kategori:
Måla ägg

I morgon börjar påsken, vi tjuvstartade redan förra helgen med att måla ägg och baka sockerkaka.

För nått måste man ju göra av all äggröra som blir när man blåser ut äggskalen. Trots att det krävs viss ansträngning för att blåsa ut innehållet så är det ju rätt fascinerande att det går att få ut ett helt ägg genom ett så litet hål. Lite som att snyta sig.

Blåsa ur ägg

Fin tradition att måla ägg, lite meditativt och kul att kunna samlas hela familjen. Ganska demokratiskt aktivitet, alla kan ju måla ägg och alla målade ägg blir på något magiskt sätt bra. Och är det så att man absolut inte vill så finns det ju alternativ. För något år sedan körde vi växtfärgning av ägg, blev ju rätt bra det. Och då kan man dessutom låta innehållet vara kvar när man kokar ägget så blir det magiskt upplägg till middagen.

Måla ägg

Att pimpa påskriset har väl inte blivit riktigt samma grej som att klä granen till julafton, men rätt kul ändå. Också lite möjlighet att variera sig. Ett år körde vi färglada tofsar av fårull.

Påskris

Ett annat år blev det hemmagjorda pappersägg, kul påskpyssel för barn och vuxna.

Pappersägg

I år blev det lite mer stillsamt. Känns som att vi behöver lite stillsamhet den här påsken.

Påskris

Det kommer att bli lite lamm och lax och påskägg i veckan, men framförallt så kommer vi åka ner till bästa bastun i Gryt. Som vi har längtat hela vinter. Fortfarande för kallt för att sova i tältet, men snart så kommer vi kunna bo där på helgerna. Och oj vad vi ska bygga då.

Måla ägg

Trevlig påsk på er!

Så bygger du inte en pizzaugn
Det brinner i bastun