Planeringen som sket sig

23 januari, 2022
Kategori:
planering

Januari susar fram med snö sol och vardag. Vi kämpar på och försöker att undvika Corona, har fungerat än så länge. Veguari rullar in i den fjärde och sista veckan. Vi ser fram emot en kött-bonanza i februari men känner oss fortfarande pepp på mer veg i vardagen.

Veckan som varit har gått halvbra. Vi har hållit oss vegetariska men improviserat nästan varje dag med meny eller ingredienser och sånt tär på krafterna. Planering är ju A och O, menyn fanns men dessvärre orkade vi inte storhandla. För att sammanfatta veckan så har det blivit mycket pasta med grönsaker eller ris med grönsaker. Helt okej men ganska tråkigt. Men va fan, vi vänder blad och tittar framåt. Ny vecka och allt är handlat – vad kan gå fel?

Vegomeny:

Måndag: Varma mackor med gula kantareller, schalottenlök och ohemula mängder ost.

Tisdag: Palak paneer, hur lätt som helst och smakar typ som på vilken indisk kvarterskrog som helst.

Onsdag: Tomatsoppa. Vår favorit gör vi med cocktailtomater på burk som vi värmer med vitlök, vitt vin och en slurk grädde. Så sött, så lent.

Torsdag: Quorn med dragonsås och klyftpotatis. Stekt quornfile i massa grädde, estragon och soya.

Fredag: Risotto med svamp och sparris. Med på familjens topp 3-lista över favoritmat.

Lördagslunch: Omelett. Gott, snabbt och lätt att variera beroende på smak och preferenser.

Lördagsmiddag: Pizza. Äntligen årspremiär för vad vi ändå anser är vår paradgren.

Söndagslunch: Pasta pesto. Om vi pallar att göra egen pesto? Det händer såklart, men oftast färdig på burk.

Söndagsmiddag: Fyllda tomater. Urgröpta tomater som fylls med rött råris, fetaost, lite olika grönsaker och russin.

Det brinner i bastun
Vegomeny för hela veckan