Baked beans – vego taco

9 januari, 2022
Kategori:
Baked beans

Baked beans är vår favorit när det gäller mexikanskt käk, fast egentligen heter det kanske frijoles. Hur som helst så fungerar det antingen om man vill byta ut köttfärsen i fredagstacon eller om man vill ha den som ett tillbehör till en hederlig chiligryta. Vi gör baked beans till taco oftare än köttfärs, båda är…

Läs mer

Veguari – meny för hela januari

2 januari, 2022
Kategori:
veguari

Jul och nyår avklarat med bravur, julbord och middagar med korv, skinka och köttbullar har avlöst varandra. Som kronan på verket en 4-rätters innehållande löjrom, råbiff och torskrygg och så klart marängsviss till dessert. Ett fint avslut på ett fint år, men nu är det dags att blicka framåt. De senaste tre åren har vi…

Läs mer

2021 tack och bock

1 januari, 2022
Kategori:

Ytterligare ett fasansfullt fantastiskt år är avverkat. Vi är tacksamma för allt vi fått vara med om och sjukt spända på vad 2022 har att bjuda på. Störst i år för oss är ända att bli med hund. På många sätt lika mycket omställning som när man blev förälder. Mycket nytt att lära både för…

Läs mer

Langos – festivalmat till helgen

30 september, 2021
Kategori:
langos

Få maträtter har lika mycket festival- och tivoli-aura som langos. Vi älskar att göra egna langos: enkelt, gott och billigt – perfekt för middagsbjudning precis innan löning. Langos är ju bara friterat bröd med lite god topping som gräddfil, rom, hackad lök och riven ost, sjukt sunkigt och väldigt härligt. Vi har lärt oss göra…

Läs mer

Bygga en grind

30 september, 2021
Kategori:
Bygga en grind

Vissa projekt tenderar att dra ut på tiden. Som vårt projekt med att bygga en grind. Men nu, äntligen  sitter den som ett smeck mellan sina grindstolpar, som en symbol över all möda och slit vi lagt ned på den. Det började så klart med en måttsatt skiss på en grind. För den grinden som…

Läs mer

Snickra ett långbord

9 september, 2021
Kategori:

Att snickra ett långbord är kul. Hammare, spik, såg och en himla massa plankor är det enda som behövs. Och så klart lite gott humör. Vi behöver ett långbord på landet för det ska man ha. Ett sånt där kraftigt robust som är så långt att alla alltid får plats oavsett hur många man är…

Läs mer

Äppelkaka med mandelmassa

26 augusti, 2021
Kategori:
äppelkaka med mandelmassa

Vi har gjort det igen – en äppelkaka, den här gången med mandelmassa. Mandelmassan gör att sockerkakan blir lite seg och crunchig. Dessutom är det karamelliserade äpplen med kanel i. Så sjukt god att det är stört omöjligt att inte hetsäta en bit varje gång man råkar ha kakformen inom räckhåll. Det är så sjukt…

Läs mer

Campingstolar med nya sitsar i läder

23 augusti, 2021
Kategori:
campingstolar

Vi har sytt nya sitsar på våra campingstolar i finaste läder. Så sköna att sitta på och så genomgenuina i sin estetik. Vårt nyinköpta Campingset med stolar och bord är  ett riktigt fynd som vi gjorde i vår favoritbutik med secondhand i Årsta. Butiken är bara ett litet hål i väggen som överraskande ofta har…

Läs mer

Dags att bygga dass

17 augusti, 2021
Kategori:
Dass

Vårt allra första hus på landstället är invigt och klart, ett litet svarttjärat dass med mycket hjärta, vårt alldeles egna chataeu noir. Tre grundläggande behov för överlevnad är sova, äta och bajsa. Vi har löst alla tre ganska fint på vårt lilla landställe i Gryt. Sover gör vi i vårt fantastiska Glampingtält, lagar mat gör…

Läs mer

Welcome to camp Bäckermåla

8 augusti, 2021
Kategori:

Camp Bäckermåla är etablerat, vårt lilla tältläger i väntan på att vi bygger det riktiga sommarhuset. För har man ett sommarnöje så måste man ju hänga där större delen av semestern. Problemet, som vi såg det i våras, var att det inte fanns så mycket mer än en liten glänta mellan ett åttiotal ekar. Dass,…

Läs mer