2021 tack och bock

1 januari, 2022
Kategori:

Ytterligare ett fasansfullt fantastiskt år är avverkat. Vi är tacksamma för allt vi fått vara med om och sjukt spända på vad 2022 har att bjuda på.

Störst i år för oss är ända att bli med hund. På många sätt lika mycket omställning som när man blev förälder. Mycket nytt att lära både för oss som färskingar på att ha hund som för vår Beagle Belker. Möte med andra hundar på promenad är inte alls så lätt som det verkar.

Men visst var vi stolta som tuppar när vi gick på de första promenaderna och visst är vi fortfarande stolta över vår lilla Belco.

Att bli med landställe har väl varit det andra stora, så fantastiskt att få vakna i en ekdunge omgärdad av ängsmark med tusentals blommor, bin som surrar och ekbaggar som snurrar runt bland träden.

2023 blir det nog mycket blåställ för oss. Två hus har vi bygglov för och trots att vårt tält är fabulöst så längtar vi efter ett riktigt hus som inte är blött och fuktigt på morgonen. Lite har vi hunnit med att snickra 2021, bastun på hjul är invigd och vårt lilla Shangri-la när vi är på landet.

Också lätt att bli nostalgisk när man minns tillbaka på det som varit. Lätt att glömma tvättkorgen som ständigt svämmar över, disken som hopade sig i vasken och alla sjukdomar som barnen dragit hem från skolan (typ löss, magsjuka och tyfus).

Också det där mysiga med att ha hund innebär ju att gå upp mitt i natten första tiden för att de ska få nattkissa, och vassa tänder som ger sina avtryck på husses händer. Ingen idé att gå in på allt som har bitits sönder, men vi är inne på fjärrkontroll nr 4.

Pandemin har nog påverkat alla mer eller mindre, men kanske mer för oss som jobbat inom vården. Över 1 000 doser vaccin ger en viss träningsverk i tummen.

Vi tackar ödmjuk för det året som varit och är sjukt peppade på 2022. blir det hälften så bra som förra året kommer det ju bli fantastiskt. Vi kicka igång året med träning, tandråd och en vegetarisk månad.

Puss och kram

Sandra och David

Veguari - meny för hela januari
Langos - festivalmat till helgen