Campingstolar med nya sitsar i läder

23 augusti, 2021
Kategori:
campingstolar

Vi har sytt nya sitsar på våra campingstolar i finaste läder. Så sköna att sitta på och så genomgenuina i sin estetik.

Vårt nyinköpta Campingset med stolar och bord är  ett riktigt fynd som vi gjorde i vår favoritbutik med secondhand i Årsta. Butiken är bara ett litet hål i väggen som överraskande ofta har precis det där man behöver. Typ som nu: ett campingbord med fyra campingstolar för 250 kronor.

Tyget på sitsarna hade ett härligt retromönster men var  totalt utslitna. Bara att sprätta bort och sy nya sitsar. Valet stod mellan ett storblommiga grovt möbeltyg med tydlig doft av Josef Frank eller ett cognacsfärgat läderstycke. Klart vi tog lädret. Dels för att det passar så sjukt bra i ett glampingtält i ljus canvas, men också för att det är roligt att jobba med läder. Lite som en blandning mellan att tälja och att sy. Ett tidigare verk med detaljer i läder var den här fina brickan.

En till sak som är kul med att sy i läder är att det är en prylsport. Flest verktyg i läderlådan vinner. Som den här gaffelmejseln, oumbärlig. Fast vi är inga proffs, vi har köpt Lone Wolfs bok ”Läderarbeten: en hantverksbok” och bygger sakta upp verktygslådan.

Men häftigt att se hur raka stygnen blir, och vad fort det går när man syr med dubbla nålar.

campingstolar

Vi är larvigt glada varje gång vi ser vårt nya möblemang. Också en sjukt bra konstruktion,  att det går att vika ihop bordet och lägga stolarna inuti så att det hela tar noll och ingen plats. Kanske att vi borde sytt på en sadelgjord (tyg på undersidan av lädret). Vi har nämligen noterat en tendens till att lädret töjer sig och att stolarna därför blir lägre och lägre.

campingstolar

Satan va vi saknar vårt lilla tält nu när sommaren nästan är slut och vardagen med arbete och skola har kickat in. Men vi hoppas att vi får  några varma helger till innan träden färjar sina löv röda och hösten är ett faktum.

Äppelkaka med mandelmassa
Dags att bygga dass