Welcome to camp Bäckermåla

8 augusti, 2021
Kategori:

Camp Bäckermåla är etablerat, vårt lilla tältläger i väntan på att vi bygger det riktiga sommarhuset. För har man ett sommarnöje så måste man ju hänga där större delen av semestern.

Problemet, som vi såg det i våras, var att det inte fanns så mycket mer än en liten glänta mellan ett åttiotal ekar. Dass, brygga och bastu hade förvisso börjat ta form i skissblocket men själva boendet saknades. Sandra är dessutom inte helt begeistrad i husvagnar vilket hade varit ett ganska enkelt alternativ för trivsamma kvällar med kortspel i storstugan innan bordet smidigt bäddas om till sängkammare. Ett impulsköp på Wish undanröjde hotet om husvagnssommar och vi är nu med ett tält på 27 kvadrat.

glamping

Att handla på Wish är ju inte alltid riskfritt, och visst satte vi kaffet i halsen när vi fick ett tält utan vare sig stång eller botten. Men någon vecka senare damp del 2 av försändelsen ner och vi har värdens finaste tält.

Efter en del övning med att fälla upp det hemma i trädgården (nix det får inte plats på gräsmattan) lyckas vi nuförtiden få till en tältresning på under 30 minuter.

Att få sova i en riktig säng i ett stort, luftigt beige tält är magi. Man får känslan av att vara på safari i något exotiskt land. Trots brist på exotiskas djur i Östergötland finns det en hel del helt ordinära djur, många av dem sjukt ljudliga. Typ vid fem på morgonen vaknar de flesta fåglar, och några minuter senare även människor.

glamping

Vårt mål med tältet är ju att gå från camping till Glamping, inte helt självklart hur. Riktiga sängar och en massa mattor känns som en helt okej start. Det vikbara campingsetet andas lite hederlig campingtradition men med lite extra lyxiga (och såklart handsydda) lädersitsar. Rottingstolen är ett fynd från Röda korsets andrahandsbutik i Valdemarsvik. En klar favoritplats för alla i familjen, perfekt utsikt över nejden.

Solen ger fantastiska skuggspel på tältduken, och förutom temperaturen och fukten kan vi tänka oss att bo såhär de kommande åren. För att kunna reglera temperaturen funderar vi på att investera i en gasolkamin, det finns trots allt ett skorstenshål. Hur som helst så älskar vi vårt lilla tält, den första boningen i vårt lilla nybyggarland.

 

Dags att bygga dass
En båt istället för blommor