Nyårsmiddag med fluffig dessert

29 december, 2022
Kategori:
skogtillbord-nyår-dessert-dec22

Nyårsmiddag – i väntan på skålar och fyrverkerier finns ingen hejd. Bordet dignar och avslutningen går i den fluffiga dessertens tecken. Välkommen in i köket!

Här har ni finalen på årets mest traditionsfyllda måltid. Efter en förrätt i havets tecken följer den fina köttbiten och nu vill vi ha något sött. En dessert värdig som avslutning. Och förhoppningsvis blir den också starten på något nytt. En glimt av ett ljusare 2023.

Här kommer tre förslag. Vispad pannacotta, har ni provat det? Mjuk och gräddig och smaksatt med lingon tillkommer en vänskaplig syra. Kolasås till det och knapriga nötter. Recept vid länken här.

Choklad och hasselnötter är en oslagbar kombination. Ett hett tips är att bjuda på nutellamousse med lättvispad grädde och kanderade nötter. Nyfiken hittar recept i inlägget här.

Till sist en mjuk chokladkräm som kommer att stå på mitt nyårsbord i år. Chokladkräm låter vardag, men om vi tar det på franska, Pots de crème au chocolat, får den genast nyårsglans. Desserten blir bäst om den görs dagen innan. Bara att plocka fram och klicka på lite lättvispad grädde när det är dags.

Håll till godo : )

Nyårsmiddag med Pots de crème au chocolat

6 personer

150 g mörk choklad 70 %kakao

3 äggulor

40 g socker, vanligt vitt eller ljust muscovadosocker

2 ½ dl grädde

1 dl mjölk

Tillbehör

vispad grädde

  1. Hacka chokladen i mindre bitar.
  2. Vispa äggulor och socker riktigt fluffigt.
  3. Hetta upp grädde och mjölk i en kastrull. Rör i chokladen så att den smälter helt.
  4. Rör ner äggblandningen och häll upp i små portionsskålar. Täck och ställ i kyl till nästa dag.
  5. Ta fram chokladkrämen en stund innan det är dags att äta och servera med vispad grädde.

Den som vill ha lite inspiration till förrätt kikar i inlägget här och handlar det om en köttbit till varmrätt så finns förslag vid länken här. Allt gott! Hälsar Kat : )

Nyårets småplock - före och efter
Köttbiten till nyåret