Nyponremmar – skogsgodis

25 oktober, 2017
Kategori:
nyponremmar-okt17

Min nyponsession häromdagen gav ett litet överskott. I kylen står ett decilitermått med nyponmos. Vackert mörkrött med en ljuvlig doft. Det i kombination med en gnutta experimentlust resulterade i ett litet godisprojekt. Nyponremmar till alla barnen! Välkommen in i köket!

Läs mer

Rostad pumpa – vackert och gott

24 oktober, 2017
pumpa1-okt17

Det var ju bara på skoj som jag satte de där fröna. Vem hade kunnat ana att en knapp handfull skulle ge en skörd på säkert 100 kg. Pumpor i alla storlekar och färger. När jag började fatta hur mycket det skulle bli kom frågan: ”Pumpa, är det ens gott?” Ja, jaja, rätt tillagad fantastiskt god. Och enkel! Välkommen in i köket!

Läs mer

”Nyponskär, nyponros, nyponsoppa, nyponmos”

23 oktober, 2017
Kategori:
nyponsoppa-okt17

Det finns saker som kan bedömas som en oändligt korkad omväg. Be en 17-åring att följa med för att plocka nypon får ni se. Den minen talar. Men, när samma unga man serveras varm, klarröd och doftande nyponsoppa med en klick grädde är läget ett helt annat. Han minns och förstår. Välkommen in i köket!

Läs mer

Baconlindad köttfärslimpa

21 oktober, 2017
köttfärslimpa-okt17

Tänk ändå vad lite lättja kan vara kreativt. Plötsligt kände jag att nej, låt mig vara med istället för att stå här med ett större antal biffar att forma och steka. Med ett snabbt grepp var allt klart om än i helt ny skepnad. Baconlindad köttfärslimpa, ett höstigt middagstips. Välkommen in i köket!

Läs mer

Boeuf bourguignon – en gryta att lita på

14 oktober, 2017
bourguignon-okt17

Det ska vara tryggt att bjuda in. Kännas säkert. Visst är det kul att experimentera och testa nytt, men jag sparar de projekten till andra tillfällen. När det är gäster på ingång möts dem ofta av en doftande klassiker. I grytan puttrar en Bourguignon och jag är helt lugn. Välkommen in i köket!

Läs mer

Soppa pronto- snabbutryckning

12 oktober, 2017
soppa-okt17

Soppa är räddningen. Varje vecka, minst en gång, står soppgrytan på bordet. Varm mat på nästan ingen tid och utan alltför mycket arbete. Ett gott bröd till och middagen är klar på en kvart. Grunden är nästan alltid densamma med enkla variationer och utvikningar. Välkommen in i köket!

Läs mer

Min kålodling i ensilage

8 oktober, 2017
Kategori:
kålodling-okt17

Jag älskar kål! Och det hade jag faktiskt ingen aning om. Eller kål har alltid varit okej, men nu med egenodlad har den blivit en favorit. Flera sorter av storlek gigantum trängs i bäddarna och jag får såga av stockarna när de ska skördas. Utan att veta det gjorde jag något rätt. Jag odlar direkt i höga bäddar av ensilage. Välkommen till lotten!

Läs mer