Bärpaj – kanontips för sommarfika

4 augusti, 2019
Kategori:
skogtillbord-pajtips-aug19

Bärpaj – bästa tipsen. De där grejerna som kommer igen. Och igen. En perfekt pajbotten och två underbara vaniljsåser. Något att hålla i och bara köra på när det är dags. Ta en skål och knalla ut bland bärbuskarna för nu blir det paj! Välkommen in i köket!

Läs mer

Krusbärschutney – het sommar på burk

1 augusti, 2019
Kategori:
skogtillbord-krusbärschutney-aug19

Krusbärschutney är en av få särskilt utvalda. Mina sockriga bärkok är inte många, men en liten skock burkar står och väntar på sin premiärdag. Ett burklick och ”Tataa!”, sommar mitt i vintern. Välkommen in i köket!

Läs mer

Sommarlax – stekt och inlagd

26 juli, 2019
Kategori:
skogtillbord-lax-inlagd-juli19

Årets sommarhit på matbordet är lax, inkokt lax. Överallt syns recept på husmansklassikern. Lätt att äta, lätt att tillaga. Men jag gör den med en twist ni inte får missa. En variant på sommarlax som passar alla. Stekt och inlagd. Välkommen in i köket!

Läs mer