Kycklingrecept för fredagsfest

1 december, 2023
Kategori:
skogtillbord-kycklingrecept-dec23

Kycklingrecept för fredagsfest. Välj efter lust för dagen. En mustig gryta, eller den i mild cidersky eller kanske som asiatiska färsbiffar. Välkommen in i köket!

Kyckling för fredagsfest precis innan julmånaden tar fart. Ge kycklingen en chans nu när vi för var dag kommer rikta in oss alltmer mot jul. Kryddiga dofter av saffran, kanel och kryddnejlika. Det blir fläskkött, sill och lax, men av kycklingen inte ett spår. Vad säger ni? Är det inte kycklingen dag just idag?

Kycklingrecept för fredagsfest – 3 varianter

Nummer ett på min förslagslista är möra lårfiléer i en cidersky. Många väljer automatiskt bröstfilé, men jag håller på lårbiten. Saftigare, smakrikare och mörare. Här kommer den tillsammans med smak av äpple och salvia. Mycket umami utan att vara tungt. Receptet har ni vid länken här.

Tvåan är en riktig gryt-gryta. Fransk och med kraftfullt sällskap av tomat, bönor, timjan, lagerblad och vitlök. Mycket doft och smak utlovas. Recept finns vid länken här.

Trean är grytans motsats. Fjäderlätt med asiatiska tongångar. Chili, soja, lime, vitlök, sesamolja och koriander. Kycklingfärs är grunden, en råvara som alla borde testa. Mild med stor potential att förmedla smak från hela världen. Receptet hittar du i det här inlägget.

Nu laddar vi för advent! Är du en av alla som planerar glögg och mingel till helgen vill jag tipsa om osten som glöggens följeslagare i adventstider. Kika på mina tre förslag vid länken här. Allt gott! Hälsar Kat : )

Pestobabka - Glöggens vackraste sällskap
Glöggminglets ostfest - Äntligen advent!