Jajaja det kanske var Margaritas jag gjorde…
I fredags alltså. Men det hindrar mig inte från att skryta! Och jag bad ju om era bästa drinkrecept. Det här är vad som har kommit in hittills. Ni är engagerade alltså. Roligt att se. Älskar också att ni är så PEDAGOGISKA.
Här är fyra bra drinkrecept, hoppas jag. Jag har inte provat.
Från Micaela:
”Så kan det gå med en mixolog som gäst… Efter att ha lyssnat på podden medelst pendling igår var jag som hypnotiserad när jag klev av bussen. Jag gick till affären och kom hem med lime, citroner, lemonad på äkta citron från Brämhult, ingefära, bitterlemonad, mynta och soda. Kokade lag med och utan ingefära. Testade en drink m vaniljvodka, lemonad, ingefärslag, färsk citronjuice och lite soda. Döpte det extremt lättdruckna underverket till ’Vardagskärlek’.”
Från Amanda:
”En sjukt bra drink som också funkar som bål om man är många är:
-Rom som fått dra med färskriven ingefära typ över natten
-Äppeljuice typ God Morgon
-Ginger beer för att förstärka ingefäran (valbart)
-Sockerlag
-Limejuice
BLANDA.
Sen toppa med mousserande tills det blir lagomt bubbligt.
För gott för att det ska va bra för en.”
Från Mika:
”God Morgons Cloudy Apple, ljus rom, limejuice, is. Enklaste och godaste drinken.”
(antar här att Mika har blandat enligt regeln tre delar alkohol, två delar citrus, en del socker (cloudy apple) rätta mig om jag har fel Mika!)
Från Samuel:
”Gillar du margaritha (vilket du i princip gjorde) så testa framåt vårkanten att göra en frozen margaritha.
Recept till stor blender (1,5 liter, 4 personer). Fyll nästan halva med is och resten med frysta bär (tex jordgubbar eller mango). Häll i 15-20 cl tequila och ca 8 cl contreau, sen lite sockerlag och gärna lite pressad lime. Ta gärna inte all is och bär med en gång, ju mer is desto vattnigare blir det, det ska va som slush. Men man måste ha i spriten för att kunna mixa. Har man en klen blender så fallerar tyvärr allt. Testa gärna!”
0 kommentarer