Marmor i uteköket, funkar det?
Jag snubblade på en marmorskiva till uteköket. Två och en halv meter lång.
Den låg och skräpade i den gamla nedlagda lanthandeln dit jag brukar åka med min granne. Lanthandeln är nedlagd sen länge men det har fortsatt att bo folk i huset, folk som liksom jag vägrar att slänga saker. Det är rena himmelriket. Skor från femtiotalet i originalförpackningar, burkar och tyger och spetsar och band. Och möbler! Allt! Det är liksom både ett hem och en affär, folk har levt sina liv här. Jag skäms nästan lite när jag går omkring där. Men det går över efter ett tag.
Hursomhelst. Marmorskivan har väl använts som någon slags inredning i butiken under någon glansperiod. Nu blev den min för 400 spänn. Måste svetsa en redig ställning till den där skivan om det ska hålla. Nu har jag dessutom hört att marmor inte klarar svenska vintrar utomhus? Det är tydligen så poröst att det samlar vatten och sen spricker det när det fryser. Ja det är mycket nu.
0 kommentarer