Måla golv utan att bli tokig

19 september, 2017
Kategori:

img_6096

Jag har varit frånvarande ett tag. Gått in i lerputsväggen, tappat de vårdande ambitionerna med renoverandet. Mer varit inne på att gå totalt bärsärk och stänga ner huset för att kunna återkomma när motivationen återuppstått.

 

Det började med att jag målade golvet i kontoret. Att måla golv är oftast bäst att göra innan man åker hemifrån. Så var inte fallet just då, och därför skrattade Murpy’s lag mig rätt i ansiktet och släppte in en höna. Hönan överraskade en katt som började jaga den. Katten jagades av två barn. Barnen jagades av en sambo. Detta spektakulära tåg av galningar for naturligtvis rakt igenom det nymålade rummet.

Jag såg humorn i det. Då.

 

Målade om golvet efter ngn vecka. Min far var hemma, lekte med det yngsta barnet. Den lilla illbattingen fintade honom och kröp in i det ommålade rummet. Ett äldre barn for efter, tätt följt av min pappa. Resultat: en omgång förstörda kläder, ett släpspår på golvet och en massa fotavtryck runt det.

Humorn var som bortblåst.

 

Efter några dagars svordomar och djupandning så tänkte jag tredje gången gillt osv. Började om. På kvällen stängdes dörren noga till. Morgonen därpå blev sambon och pappa satta i arbete att ordna med ett bordsben till en läxplats åt barnen. Det frästes, sågades, slipades osv. Lathet , väder och att inte riktigt tänka hela vägen gjorde att arbetet genomfördes inomhus.

Undertecknad skulle gå in och måla i rummet, öppnade dörren, tänkte till, hämtade dammsugaren och skulle dammsuga av spånet innan ytterligare steg togs. Jajamensan. Pappa hade ställt den på utblås ist för sug, varpå det klibbiga golvet fick en fin yta av sågdamm.

Ingen humor, snarare mordlystnad lyste.

 

Nu inne på fjärde omgången. Det är stor risk att ngn stryker med.

 

(För de som undrar så ritar jag bara upp ett rutmönster på grundfärgen, sedan målar jag mönstret på fri hand. Det blir inte perfekt, men ambitionen är inte att det ska vara det heller)

Var vänlig ignorera min variant av inte-nudda-golv för sladdar.

Otack är världens lön...el ngt
Nu har det hänt!