Full rulle i pumphuset med Christer!

15 juni 2016

Första dagen på semester tog mamma upp den stora frågan om vattnet ute på landet. Det rinner för dåligt. Det är inget tryck. Om mamma diskar på sin sida så kan jag knappt spola på toaletten. Poolen dunstar och behöver fyllas på, det går inte att duscha, det är kort sagt riktigt jävla dåligt med vatten på landet!

Så på måndagen tog familjen Hellquist en sväng in till Grums och gick in på rörbutiken. Med lite tur och lite övertalningsförmåga så kunde en go kille som hette Christer komma ut och titta på det redan samma dag. Christer knackade på tryckkärlet och undersökte den nuvarande drygt 40 år gamla pumpen och föreslog att vi investerade i en ny.

IMG_1978

Sagt och gjort. Christer åkte och hämtade en ny, installerade den, blåste ur tryckkärlet och plötsligt var det som om himlen öppnade sig, fast via våra kranar då. Jag kunde lägga trädgårdsslangen på spolning i poolen OCH DUSCHA SAMTIDIGT! Så underbart! Nu kan jag äntligen inviga badkaret som har stått oanvänt i 20 år, eftersom den gamla pumpen aldrig orkade pumpa det fullt utan la av när det var ungefär en decimeter högt. Ja jävlar. När saker funkar. Sån underbar känsla.

Tack Christer!

Här är några bilder på Göran när han hjälper Christer.

IMG_1980IMG_1987

 

Den gröna soffan och min starka granne
Hos Hanna får man jobba!