What would Kajza do?

18 augusti 2016
Kategori:

Idag kom min kompis Kajza ut till Nydalen. Kajza är underbar, jag har skrivit mycket om henne för Kajzas liv gör sig så bra i text. Hon jobbar som yogalärare i Oslo och är den mest böjliga människa jag någonsin träffat. Hennes inställning till män och arbete och själslig frid inspirerar mig för det mesta till att göra någorlunda som Kajza, hon är som mitt ideal på något sätt, trots att vi är sjukt olika. Men ”what would Kajza do?” har varit riktigt användbart i perioder.

Jag har känt Kajza i nästan hela mitt liv, så hon är väl det närmaste en storasyster jag kommer. När jag var sju flyttade min familj in två trappor under Kajzas. Våra föräldrar började hänga. Äta middagar ihop. När jag var fjorton åkte vi till Grekland tillsammans. Vad skulle Kajza ha gjort?, tänkte jag när Stratos närmade sig min okyssta mun med sin tunga medan solen gick ner över stranden. Så öppnade jag munnen. Det blev blött och pinsamt men det gjorde inte så mycket för jag var ändå mycket kärare i den 27-årige DJ:en/diskaren/gitarristen Adj, som tyvärr gick på både det ena och det andra.

Jaja. Tiden när vi hånglar med grekiska strandpojkar och dricker oss sjuka på Amstel får väl ändå sägas vara förbi nu. Kajsa och jag plockade istället av en svartvinbärsbuske och diskuterade yogans renande effekter, män, Oslo, böcker och den meningsfulla relation som man har med sig själv och hur mycket det ska till för att man ska äventyra den. Sen hittade vi en paddunge. Sen åkte Kajza hem. Jag älskar henne.

IMG_2983

Hemma! Eller nåt...
Jag har det så jävla gött