Fredagskväll med fyrverkerier och ovanliga glädjerus

2 oktober 2015
Kategori:

Ja, så jag mejlade min kompis Charlotte som bor i Tanzania. Ett deprimerande brev. Jag är lite deppig just nu. Eller, lite deppig? Det är som jag skrev till henne, jag håller på att omvärdera hela mitt liv. Ska det verkligen fortsätta såhär?

Min mamma är här nu. Det betyder att tvätten blir tvättad, köket effektiviserat och dillköttet kokat.

Såhär: Det är faktiskt inte mamma som tvättar tvätten eller kokar köttet, det gör jag. Men utan henne här skulle jag aldrig ta mig för det. Som ni vet. På eget håll är jag en som en klubbad säl, både psykiskt och fysiskt, men med min mamma… Ja då jävlar!

Jag tänker ofta att jag lever ett halvt liv. Jag har egentligen mycket vilja i mig, men jag behöver en till person för att få ut det där. Oftast finns det inte en till person där. Oftast är jag ensam. Tänk vad mycket jag skulle få gjort om jag bodde ihop med någon? Är snart beredd att flytta ihop med vem som helst. Testa vad som helst. Jag orkar inte va ensam längre. Jag är inte gjord för det. Jag väntar hela tiden på att det riktiga livet ska börja. Eller åtminstone något annat slags liv, så jag inte hinner tänka på vad jag eventuellt saknar. Jag sover otroligt mycket. Jag umgås med hunden och teven. Katten är bortsprungen. Det är så tråkigt. Jag är så otroligt jävla uttråkad.

Men nu är ju mamma här. Så ikväll har jag soltorkat tomater. Det var Kodjo som tipsade om det här receptet under sändning idag, ursprungligen kommer det från Gordon Ramsey så äras den som äras bör.

Man delar en massa coctailtomater på mitten.

IMG_0124

Sen lägger man dem i en fin spillkum, eftersom det gör sig bättre på bloggen. Blandar med hackad basilika, olivolja som jag har fått av Daniella, vitlök, salt och peppar. Och jag slängde i lite fryst persilja också, men skippa det för jag tyckte inte att det gav så värst mycket smak.

IMG_0125

Sen in i ugnen på 150 grader i typ en timme. Jag har dock fått lära mig (av en kock) att ju lägre temperatur och längre tid i ugnen, desto godare blir det. Så kör dem ett dygn på 50 grader. (Jag chansar nu)

Ja, så var det med tomaterna. Det andra vet jag inte hur det ska bli med.

Varsågoda såhär på fredagskvällen!

Höst på Nydalen
Brev till Charlotte