Jag har blivit ett sånt sovrumsproffs

5 april 2017

Jag har ju sagt att vi måste prata om hur det högblanka plötsligt har funnit sin plats i mitt hem. Det hänger såklart ihop med min nya passion för att PLOCKA BORT grejer. Rensa. Stuva undan. Låsa in. Sätta bakom dörrar, högblanka eller av annat material. Det började med sovrummet i stan, som var belamrat av dammiga kimonos och byråer av olika slag, och tavlor, lampor och fan och hans moster. Det var så skönt att göra om där.

Jag bestämde mig för att göra en liknande räd här på landet. Sovrummet här har länge varit en soptipp. Kläder överallt, småpryttlar, mattor (äkta och rips, i olika färger), massa skit helt enkelt. Ni ser ju själva här.

img_1007

img_1010

img_1008

Jag plockade bort allt utom sängen och sängborden. Och garderoberna såklart, för de står bra där de står. Sen ställde jag in igen. Bara det viktigaste. Och växter. Bytte matta. Sparade EN morgonrock, den allra finaste som jag har ropat in på auktion i Munkfors för några somrar sen. Sparade EN tavla.

img_1055

img_1066

img_1059

Inga tunga draperier framför det fantastiska fönstret, ja gästerna får väl kolla rakt in på mig då när jag sover, vafan ska det spela för roll.

img_1068

Vet inte. Det är något med tapeterna. De ser så billiga ut. Ja de var ju det också. Men så länge får det duga.

img_1069

img_1065

 

Rätt så fina sänglampor
Mamma hatar mig