Pinigt att göra moodboard bara för att Hanna Åkesson ska få ett sovrum

2 november 2016
Kategori:

För nån månad sen var Hanna Åkesson och jag ute på landet. Jag minns det som en underbar helg, Hanna fyllde år och min huvudsakliga föda bestod av pannkakor med grädde och Nutella. Det var dåligt väder vilket passade oss utmärkt. Vi eldade och kollade på gamla Vänner-avsnitt. På söndagen testade vi dock ett nytt grepp. Vi gick inte upp ur sängen på morgonen utan låg kvar, hämtade alla mina inredningstidningar och satte oss att göra en moodboard över Hanna Åkessons drömsovrum.

Ja jag har inte skrivit om det här förrän nu, för jag har skämts så mycket. Moodboard. Really? Har vi verkligen inget bättre för oss? Två vuxna kvinnor, beväpnade med sax och papperslim, som spenderar en halv dag i sängen för att med knivskarp precision lösgöra palmer, speglar och rottingfåtöljer från inredningsmagasinens glossiga sidor. För att sen omsorgsfullt limma upp dem på skrivarpapper och göra ett alldeles eget magasin. Vi gick helt upp i moodboardsskapandet och rök bara ihop en endaste gång angående en jättefin krukväxt som jag ägnat tio goda minuter åt att frilägga medelst sax, men som Hanna Åkesson tyckte var alldeles för borgerlig.

Ja det är skämmigt att göra moodboards. Och det ska det fan vara. Men den moodboard som Hanna Åkesson och jag producerade denna söndag på landet är inget mindre än ett mästerverk. Känslan i Hanna Åkessons hem ska vara en blandning av Miami på 30-talet, Blanche Deveraux’s 80-talssovrum i Pantertanter, och danskt 60-tal. Titta här:

img_3807

img_3808

img_3809

img_3810

img_3811

img_3812

Lite julpynt har väl ingen dött av?
Regnkaos på en ledig dag