Helgen som varit

23 oktober 2016
Kategori:

Jag har varit på landet hela helgen med Jonas och Carl. Det har varit riktigt skitväder lyckligtvis, snöblandat regn, så vi har varit inomhus och eldat i spisen, kollat på Netflix, sovit länge och lagat massa mat.

Redan i fredags började Jonas och jag att planera vad vi skulle äta till middag på lördagen. Jonas hade med sig en enorm burk Kalix-löjrom, han är ju därifrån och hade fått ett bra pris av nån, så vi gjorde rostat bröd med rom och crème fraîche till förrätt. Sen blev det kalops, gjord på hemmaslaktad ko från Trossnäs gård. Fredrike, som är en av mina bästa vänner, är uppvuxen på den där gården och jag har varit där hur mycket som helst när jag var liten. Pappa jobbade till och med där ett tag som dräng. Men det har aldrig slagit mig att man kan köpa kött direkt från gården. Dumskalle. Ingen av de jag känner på Trossnäs var hemma i helgen men jag blev hänvisad till Samuel som är nuvarande dräng. Samuel hade en högrev i frysen så vi åkte dit. Han hade även tre hundar och två råttor, Keso och Lasse, här ser ni Lasses svans. Han tog sig en tupplur i min halsduk.

img_3761

Sen visade Samuel oss runt på gården. Vi fick träffa korna och grisarna och hönsen, och så skickade Samuel med oss dagsfärska ägg och Jonas och jag gjorde högtflygande planer på hallonsufflé men vi nöjde oss sen med en riktigt jävla god Tosca-kaka. Sån lyx.

img_3762

img_3766

Alltså, när man nu är på landet så måste man ju utnyttja det. Köp inte äggen på Konsum, åk till närmsta bondgård. Det blir så mycket roligare att baka och äta och leva då.

Om jag behöver ved, då ringer jag Lennart
Ett litet vänligt tips på torsdagskvällen