Jag har fixat fågelhuset

21 april 2017

När killarna hade åkt hem kom mamma ut och löste av dem. Jag har egentligen inga problem att vara ensam ute på landet, jag är inte särskilt mörkrädd och jag har ju teve och sömntabletter och hunden. Men det är klart att det är mysigare när någon är med. Och mamma är mysigast av alla.

I förrgår bestämde jag mig för att göra i ordning fågelhuset. Det är en sån kyrkogård för gamla möbler som jag inte vet var jag ska göra av. Där står en gammal divan och stolar, en byrå som får agera diskbänk, en gammal kommod, barnsäng, bebissäng, dubbelsäng. Ingen riktig tanke bakom det sådär, förutom dubbelsängen. Och att det skulle bli klart fort en gång i tiden. Eller ja, tre fyra år sen var det väl. 

img_1326

img_1328

Hurusom. Det krävdes inte särskilt mycket för att fixa till det. Först hittade jag en billig bäddmadrass på blocket i Slottsbron. Köpte den. Köpte sen den billigaste sängstommen som Ikea kan erbjuda tror jag, 300 spänn kostade Fjellse. Bra med en extra sängplats! Och med ett överkast och lite kuddar blev det mer som en soffa.

img_1350

img_1355

img_1356

img_1353

Köpte även såna där gardinskenor på Ikea. Tänkte att det skulle va fint att skärma av dubbelsängen med ett draperi. Efter två timmars skruvande och svärande och bläddrande i den jävla bruksanvisningen OCH jag tittade dessutom på youtubevideon som visade hur skenorna skulle hamna i taket och dessutom I VARANDRA, så gav jag upp och ringde Ikea. Då hade mamma lämnat byggnaden för länge sen. Hunden också. Men det var en go tjej i andra änden av telefonen och tillsammans lyckades vi få upp skenjävlarna och sen hängde jag på draperiet och ja, det blev ju skitfint som ni ser här.

img_1366

img_1378

Jag beslöt mig också för att gamla vhs-kassetter INTE är inte är prydnadssaker och stuvade undan dem och satte upp böcker istället. Sen la jag mig en stund på sängen och tittade på mitt verk och kände mig ganska nöjd. Ropade in mamma. Fick godkänt. Låg kvar där ett tag och funderade över mitt liv och mina val, känner mig väl inte jättebekväm med att inredning är ett av mina största intressen nuförtiden men så tänkte jag fan, jag får väl va lite snäll mot mig själv. Värre kunde det ju vara. Jag är ganska glad och tillfreds och mår jag bra av att plantera om blommor och puffa kuddar just nu så kan jag väl fan unna mig det i några månader. Snart kommer det väl annat jobb. Snart händer det säkert nåt annat. Snart är det sommar och då kommer folk att tacka mig för detta. Sommargästerna alltså.

img_1361

Påskafton i dammen
Jag hade rätt!