Hällefors high life

12 juli 2016
Kategori:

Den pyttelilla pr-turnén är över och jag är på väg hem till Grums igen. På vägen stannade Jonas, Carl och jag till hos Carls föräldrar som bor på en fantastisk gammal herrgård i Hällefors. Jag har svalt det värsta av avundsjukan och bestämt mig för att dokumenterar det här stället, men jag ska vara ärlig, det är inte helt lätt.

IMG_2570

Det är en gammal Bergmansgård med anor från 1600-talet, fint renoverad för cirka 10 år sen men det finns fortfarande saker att göra här. Det ligger flera små hus på gården, perfekta sommarprojekt för de som är lyckliga nog att bli tilldelade dem som gäststugor. Nere vid sjön ligger en nybygg bastu med gräs på taket, där satt vi igår och svettades tills det svartnade, sen slängde vi oss i sjön som var lagom kall och hade stenig botten. Ja herregud alltså. Vilket ställe. Allt finns. Både gammalt och nytt. Det gråa stenhuset har fått en inglasad veranda, men innanför den är det som att tiden har stått still. Man skulle kunna göra så fint här. Och på vinden bor det en fladdermus!

IMG_2583

IMG_2578

IMG_2587

IMG_2591

IMG_2592

Huvudbyggnaden ligger högt med en fantastisk utsikt över sjön och ägorna.

IMG_2579

I köket finns ett platsbyggt hörnkylskåp som rymmer hur mycket som helst.

IMG_2568

IMG_2569

Carls morfars samling av gamla tillbringare och kannor pryder väggen i uterummet.

IMG_2586

Nu är jag så sjukt sugen på att bygga en bastu. Kanske inte en stationär, men en sån liten bastuflotte? Hur svårt kan det vara? Jag ska undersöka detta.

Tack kära Kerstin och Willy för att jag fick bo på er fina gård!!!

Ganska smart och ganska enkelt
Boken är här och allt har gått bra, alla mår finfint