Hålet

24 juni 2015

Hej! Jag har inte målat, skrapat, kittat eller bytt rutor på ett endaste fönster. Ifall ni undrade. Istället har jag börjat röja i hålet. 

Efter den lyckade operationen med ett av gästrummen så har jag kommit över lite av min ovilja att röja. Det visade sig ju faktiskt vara hela görbart, och turerna till tippen gjorde att jag kände mig snudd på oövervinnerlig. Jag kan slänga saker. Jag måste inte spara på allt. Jag kan lägga bräder som är kortare än en meter i containern för trä, inga problem! Det var ett genombrott.

Så när Jonas, min älskade snickare, tog sig an poolen igen i början av veckan så tog jag tag i hålet.

När vi röjde ett av rummen så hittade jag pappas gamla kläder. Han hade mycket overaller den mannen, det ska man verkligen ge honom. Jag drog på mig en av dem och lånade Jonas andningsmask, sen gav jag mig ner i hålet. Där låg massor av gammal isolering, ännu fler bräder, gammal skit som familjen som brukade bo här hade lämnat kvar, möbler, verktyg, frigolit och kastruller.

bild 1-15

In med isoleringen i påsar (och sen en av de där förlösande turerna till tippen) och nu är hålet i princip befriat från skit. Nu är det bara möblerna som står staplade i ett hörn kvar. Någon som vill köpa en hiskelig matsalsmöbel i ek från 60-talet? Hör av er!

bild 2-10

Projekt hålet fortsätter. Jag har kommit igång nu.

Midsommarfirande och lite ordning på torpet
Mitt dåliga samvete…