Hur ska jag göra med verandan?

14 september 2016
Kategori:

Jag hade ju ett litet moment med Jonas, snickaren, för några veckor sen, när jag vallade runt honom i huset och gav diffusa order och drömde stort. En av de många sakerna som jag la ut på entreprenad i detta rusiga tillstånd var ju verandan.

Verandan till mitt hus har stått där i fyrtio år snart. Den är fin som den är, men träet har börjat ruttna i stolparna och jag tänker att det är lika bra att byta ut hela alltet. Det kommer att vara lättare, än att man ska byta ut delar i stolparna och sen skrapa rent all färg och måla om. Men om man nu ska börja om från början, då kan man ju göra helt nytt? Hur man vill? Men vad vill man?

I somras ringde jag Värmlands byggnadsgille, för jag ville ha ut någon kunnig person som kunde hjälpa mig att planera var de nya fönstren ska placeras så att det blir fint. Kanske komma med tips på tjockleken på fönsterfoder, och hjälpa mig bryta färgen till spröjsen så att allt inte bara blir vitt vitt vitt. Men de ringde aldrig upp mig och då blev jag lite gramse och sen glömde jag bort det. När jag nu ska göra om verandan så tänker jag att det fan är hög tid att jag tar hjälp av nån som kan. Verandan sätter ju stilen på hela huset. Jag vill ha någon som kan rita upp den, och som kan rita upp hela huset utifrån, med fönster och allt, ni vet som de gör i Gård och torp. Ska jag höra av mig till Gård och torp? Eller är det byggnadsgillena som är the shit? Hur har ni gjort själva? Kan ni något om detta? KÄNNER NI ARKITEKTER?

Hallå, det är ju jag!
På allmän begäran...