Nu händer det stora grejer

16 januari 2017
Kategori:

Hålet i bortre änden av huset på landet håller äntligen på att bli ett rum. Snickaren skickar rapporter med bilder från golvläggningen, och jag är jätteglad för det är ju så häftigt att något håller på att byggas när jag inte är där, och sen när jag kommer ut så har jag plötsligt ett golv att gå på och ett rum att göra i ordning.

Men. Vad fan ska jag göra med det där rummet? På riktigt? Ja det kan låta som ett ickeproblem, men å andra sidan, alla mina problem nu för tiden är ickeproblem och då är det här ändå ganska stort i sammanhanget. Jag har ett jättestort rum som jag inte vet vad jag ska använda till.

Jag hade ju tänkt göra en matsal där men ju mer jag tänker på det desto dummare verkar det. Springa med mat och porslin genom hela huset? Det ligger ju helt fel. Det krånglar ju till det på ett sätt.

Ska jag bygga kök där istället? Kök och matsal i ett liksom. Har man råd med en sån jätteapparat, nytt kök i fel ände av huset? Vad ska jag i så fall göra med det befintliga köket? Jag har ingen aning. Jag har inga bra idéer. Bibliotek? Nytt vardagsrum? Ha matsalen i det befintliga vardagsrummet? Jag älskar ju mitt vardagsrum som det är nu med öppna spisen vid fotändan av soffan.

Vad ska jag göra? Ska jag ringa en arkitekt? Vad gör de egentligen, och vad kostar de? Hjälp mig! Känns inte som att jag kan anlita en arkitekt och be dem komma med lösningar, för jag tänker att arkitekter är vana att jobba för folk som har mycket pengar och det har inte jag. Jag har bara en jävla massa yta.

Exakt så, Anna!
FACIT: lökar