Skogens skafferi och var man gör av det

8 augusti 2016

I helgen hade jag besök av Jonas, Carl och Maja och det enda vi gjorde var att laga goda grejer och äta dem. Och kolla på film. Skogen är full med svamp och blåbär, vinbärsbuskarna på mammas sida dignar av bär, rabarbern är vildvuxen, gurkorna slingrar sig i växthuset – det är skördesäsong helt enkelt.

En gång i tiden hade pappa och jag en rejäl dust med mamma gällande hur många vinbärsbuskar som trädgården klarade av. Pappa ville dela på dem och plantera buskar lite överallt, men mamma ville inte ha fler än två buskar för hon visste inte var hon skulle göra av alla bär och ville inte se dem förgås. Pappa och jag hånskrattade åt henne, vafan, förgås?! Man äter väl de bär man vill och så får fåglarna ta resten? Men nu förstår jag faktiskt mamma lite mer, för jag blir typ stressad när jag tänker på alla bär och svampar som bara förgås just nu, jag måste ta reda på dem. Alla dessa blåbär? Jag älskar blåbär! Jag hinner inte med! Och än värre, jag har ingen plats. Min frys är jätteliten och redan full med påsar i olika storlekar, påsar med svamp och bär från de senaste tre fyra åren. Jag får inte plats med mer.

Vad gör man? Man köper såklart en frysbox.

IMG_2876

När jag insåg att det fanns en sån enkel lösning på mitt problem blev jag alldeles varm, eftersom det också innebar att jag skulle få handla något. Nu har jag fått napp på en lagom stor frysbox på Färjestad i Karlstad, till ett överkomligt pris, så nu är det bara att plocka på sig. Gå ut i skogens skafferi och LÄNSA DET! Idag tog jag slut på rabarbern. Hackade upp den i två storlekar: saftbitar och pajbitar. Älskar den här sortens samlande. På landet ska man ha en frysbox. Så är det. Så man kan göra saft exakt när man vill.

Det är inte jättelångt mellan tanke och handling här, nej
Det mysigaste jag vet...