Ja hej igen

8 augusti 2015

Jag har varit lite under isen av olika anledningar, och då kommer jag mig inte för så mycket saker. Jag skulle kunna skriva om de fyrtio filmer av varierande kvalitet jag har plöjt igenom den senaste veckan men det är ju inte riktigt en sån blogg det här.

Nu är jag på benen i alla fall. Och mamma och jag har tagit tag i ett av mina dåliga samveten, nämligen alla fönstren som måste målas.

Jag har dragit mig så för det här. Dels för att fönstermålning tar ganska stor plats, och dels för att det liksom är TRETTON fönster, det känns som ett evighetsprojekt. Men mamma gjorde iordning två bord inne i ciggkorridoren (som min kompis Lina har döpt om uterummet till) och sen eldade hon på mig lite så vi satte igång.

bild 2-23

Första strykningen blandade vi en del terpentin och nio delar linoljefärg, ett tips jag har fått av en kille som heter Tommy som är byggnadsvårdare. Sen gör man lika på andra strykningen. Tredje och sista strykningen blandar man ut inte färgen alls. Det var faktiskt riktigt roligt att måla fönster. Lite terapi sådär. Och linoljefärg… alltså varför har jag inte använt mig av det tidigare? Sån bra färg att jobba med. Det tar ju en stund för den att torka men för första gången så hade jag tålamod nog. Det blir nog bra det här. Förr eller senare.

Jag har köpt ett zinkbadkar!
Hej