Odlingsvitrin, utekök, tålamod

18 april 2016

På fredag drar jag ut till landet igen, måste göra i ordning i stugan så att jag och snickaren har någonstans att vara när vi kommer. Jag försöker planera så mycket som möjligt i förväg så att det bara är att dra igång när vi är där.

Gjorde en liten ritning av uteköket senast jag var i Grums. Det är inte direkt skalenligt, men ungefär såhär kommer det att se ut. På högra sidan har jag ritat en blomlåda med spaljé, men en lyssnare mejlade mig i helgen och tipsade om en artikel i DN. Där hade någon byggt ett litet miniväxthus av gamla fönster och hade det på balkongen. Förra våren köpte jag ett antal fönster, av just den anledningen, alltså att jag ville ha ett odlingsvitrinskåp i uteköket. Så allt finns! Det är bara att bygga ihop. Tänk att kunna plocka solvarma tomater till salladen på kvällen!

Attachment-1

Fråga: finns det några risker att ha växthus mot en vägg, kan det bli fukt bakom och föra med sig en massa elände? Eller är det bara att köra? Hoppas på det sista.

Behöver även köpa ett spröjsat fönster och byta ut det fula som sitter där nu. Och så behöver jag hitta någon fin utebelysning. Och gasolplattor att koka potatis på! Var hittar man det? Jag har en budget på kanske 10 000. Säg att det kommer gå!

DÖR.
Tipssöndag