Stora planer

31 augusti 2016
Kategori:

Hade ett sånt moment igår när Jonas, min trogne snickare, var ute på Nydalen för att planera jobben som ska göras när jag inte är där. Eftersom boken verkar gå så bra så kände jag mig upprymd och när vi gick omkring i huset så tog liksom idéerna aldrig slut. Jag har släppt en succébok! Jag är en författare! Vad gör författare när en bok går bra, jo de slår på stort. Och vad skulle va bättre att investera pengarna i än huset som man bor i och älskar, och som ens far aldrig fick råd eller ork att färdigställa.

Så jag lotsade runt Jonas på ägorna, med för stunden riktigt djupa fickor. Poolen ska färdigställas och träcket ska byggas ut och runt huset. Kanske får vi plats med en bastu bakom knuten och sen ska vi lägga ny sten runtom så det kommer bli så jävla snyggt. Varför inte skiffer, Jonas?

IMG_3211

Och där ska vi sätta in en dörr så att man kan kliva rakt ut på däcket från gästrummen, och kanske kan vi bygga en liten trappa där från däcket sen, så att man kan kliva ännu längre och rakt in i skogen?

IMG_3214

Och här ska det vara ett fönster. Make it happen.

IMG_3203

Här ska det bli golv och så öppnar vi upp taket, hela vägen till nocken, Jonas, och så blir det matsal här sen med stora fönster så man har utsikt över ängarna.

IMG_3216

Och verandan måste göras om. Pelarna är ruttna. Nu blir det nytt. Ska jag kanske be en byggnadsvårdsarkitekt rita en passande entré till mig? Så bygger du Jonas?

IMG_3204

Ja och allt det här ska ju vara klart till våren när jag flyttar tillbaka ut.

Fixar du detta, Jonas?

Den stora frågan är ju om jag fixar det. Boken har sålt 3000 ex, jag vet för jag är inne på författarportalen och kollat. Jag är inne där och kollar varje dag. Riktigt positivt räknat har jag tjänat…. ja noll kronor. Eftersom jag fick ett förskott som redan är slut. Men det var en go känsla. Att få känna sig rik i cirka 45 minuter. Styra och ställa. Tänka stort. Göra grandiosa planer. Det måste varit så pappa kände sig när han härjade som bäst på Nydalen. Jag älskar hans idéer såhär i efterhand. Hans visioner. Är så jävla tacksam över att han spillde över lite av det på mig.

Ines gör stan
Ett liv i sus och dus