Är det här Stockholms vackraste hus?

25 januari 2017
Kategori:

Frejgatan 66-62, fy fan vilket fint hus. Har gått förbi det så många gånger och beundrat det men idag gick jag in i det för jag var tvungen till skomakaren. Det ligger en sån riktigt klassisk skoaffär med tillhörande skomakare där. Ägarinnan berättade att affären alltid har legat i huset, när det byggdes 1912 flyttade skorna in. Hon var den fjärde ägaren i ordningen. Jag älskar affärer som säljer en sak och endast en sak. Skor, till exempel. De är den totala motsatsen till moderna köpcenter, om du ska ha ett par skor får du pallra dig iväg till Frejgatan 66-62 och behöver du sen laga skorna, ja då går du till samma ställe.

img_0391

img_0389

Ägarinnan berättade även att huset brukade vara putsat men det tog de bort för några år sen Huset rengjordes och putset pillades bort för hand så att teglet kom fram. Fatta vilket jobb! Men det var det ju värt, så klart. Idag är det K-märkt.

img_0393

Nu ska jag snart möta upp min kompis Maja och gå och kolla på premiären av Nours föreställning ”En komisk depression” på Rival. Bra onsdag hittills, men allt kan ju hända.

 

En viss ljusning
En hel del skit och en del bra