Ni kan kalla mig Grillarn!

2 juni 2016
Kategori:

Igår var min kompis Josefin över med sin underbara unge Abbe. Jag hade lovat henne att hon skulle få grillat, och grillat fick hon JA JÄVLAR!

Nu ska jag lära er vad Linnea Wikblad lärde mig för blott någon vecka sen. Jag har alltså levt i snart 36 år utan att veta hur man grillar på bästa sätt. Lyssna nu.

Man gör i ordning grillen som vanligt, kol och tändvätska och whatever. Blås på så det blir ordentligt med glöd. (Jag använde en bordstablett inhandlad på rean på Svenskt tenn men det går såklart bra med vilken tablett som helst) Sen, när det är dags att lägga på vad man nu vill grilla så för man över all kol till ena sidan av grillen. Det ska alltså vara hälften kol, hälften ingenting.

Sen grillar du! På den varma delen ser du till att allt får en fin yta, sen flyttar du över till den svalare för att saker och ting ska få bli klart. Då kan du slänga på nästa lass. Sen varvar man sådär och det är superlätt. Kanske för lätt? Jag kanske tipsar om något som är allmänt vetande i grillkretsar. Sorry i såna fall. Nä vet ni vad, sorry not sorry. Jag grillar mig igenom somrarna ute på landet, jag har aldrig gjort så här tidigare. Jag kan inte vara ensam.

IMG_1180

Förutom grillning på innegården ägnade vi oss också åt fiskdamm. Mest för Abbes skull men också lite för min. Vi tillverkade ett metspö av en nedblåst gren och sen tejpade jag upp en morgonrock i altandörren. Abbe fick ganska många napp, det var hårsnoddar och örhängen och chokladrutor och nagellack och en måttligt road dvärgtax.

IMG_1761

IMG_1768

Och en gladlynt pensionär vid namn Lisbeth. Bra kväll!

Sista stoppet i Värmland innan semestern!
Nya solglasögon