Min killes fantastiska hjärna

11 maj 2015

Min kille är en riktig loppisräv. Vi jagar varandra runt hjälporganisationernas second hand-butiker, livrädda att någon ska hinna före den andra till  det stora fyndet.

En gång hittade jag en Jetson-fåtölj på Myrorna för 800 kronor. Han var sur i flera veckor. Han har nästan lika mycket saker som jag hemma, men han har mycket roligare idéer än vad jag har. Han bygger små byar på båtskrov. Alltså, han köper en massa små trähus som han bygger som by av på underredet av en modellbåt, sen drar han lampor i det så det lyser. Det blir så fint! Så jag snodde det av honom, rakt av, utan att skämmas. Eller lite skäms jag. Men det går snabbt över.

bild

Nu har jag börjat samla på små stenhus. Det finns ingen vettig människa som 2015 dekorerar sitt hem med små hus i sten, så de brukar inte kosta så mycket på loppis. Så nu har jag fått ihop kanske tjugo hus. Vi byggde en liten by av dem på ett av de stora stenblocken som blev över när vi sprängde för ekopoolen. Limpistol, en slinga med solcellslampor och titta, när mörkret skymmer över Nydalen tänds en liten magisk by. Den är inte jätterolig i dagsljus men jag sover ju ända halva dagarna när jag är ledig.

bild-5

Man får ju ändå passa på
Ny lavoar blir som gammal igen