Den stora husjakten

20 februari, 2020

Just nu dammsuger vi Hemnet i jakt på THE ONE, huset som uppfyller alla våra (orimliga?) krav. Det vore ju dumt om all min kunskap om gamla hus till salu gick till spillo? Jag är inte den som är den, jag delar med mig! Här kommer mina favoriter just nu. Hus i varierande färdighetsgrad, men som killar byggnadsvårdsnerven.

Är du nyfiken på vad vi kollar på för hus? Under #denstorahusjaktenInstagram kan du se husen vi varit och tittat på.

Hörby, Skåne

Har du alltid önskat dig en egen labyrint för dina pyttesmå barn? Det är nu du ska slå till! I Hörby kostar en liten herrgård åtta miljoner, vilket man ungefär får ett gammalt utedass för i Stockholm. Var det verkligen lantisarna som var dumma, sa hon Anna Kinberg Batra? Här kan man både lajva Grevinnan och betjänten och skrida omkring som person ur valfri Jane Austenbok. Vi reser vidare till:

Örebro

När vi har sett oss mätta på den sköna hallen (kan ta en stund) tar vi oss till:

Njutånger, Hudiksvall

Har Astrid Lindgren skrivit en bok om den här gården? Big mistake, om hon missade den. Gör om gör rätt, Astrid!

 

Har jag sagt att jag är mycket svag för tapeter? Speciellt den här för den är fantastisk. Jag skulle vilja vakna tidigt här en sommarmorgon, titta på klöverblommorna, följa mönstret med fingret, fundera på livet. Strosa ner till köket och dricka kaffe. Göra ingenting… Ja, ni hör ju, önskedröm som aldrig kommer hända. Men ändå, för nån annan kan det bli verklighet!

 

 

Det var allt för den här gången! Vilken är din favorit? Jag tror att min favorit är den i Njutånger, den stämmer nog bäst överens med vad vi letar efter.

F(el)en i gamla hus
Det jobbiga med gamla hus