Hundra procent kulörnöjd

2 april, 2021

I oktober klarade jag fortfarande av att tänka på färg och också måla litegrann, mellan spyorna (jag är gravid och har hyperemisis). Då funderade jag ut lite olika färgkombinationer som skulle kunna funka i huset. Beställde färg. Gjorde färgschema. Sen hände inte så mycket mer, för jag gick i kräkide.

Men nu fick jag plötsligt lite ork (hur? Är det nån slags nesting-reserv-ork som uppenbarat sig?) och vad ger ni mig för den här härligt nougatrosa kombinationen va? Älskar den!

Bortse från stök och titta bara på färgerna tack.

Men det slutar inte där. Nej, jag har en annan fantastisk färgkombination i hallen som ligger precis bredvid. Inspirationen är kockumsfärgerna, den gula och gröna. Vi tar och tittar bakom nästa dörr va?

Härlighet möter härlighet.

Jag är så nöjd. Jag är så stolt. Att måla lister blev verkligen som att sätta ögonbryn på hela rummet, det förändrade uttrycket så mycket mer än jag trodde.

Färgsättningen fick också väldigt mycket mer karaktär, innan såg de brunrosa och gula färgerna rätt mesiga ut, nu kaxade de till sig lite, tar större plats. Vi tar och tittar på en till bild bara för att se hur fint det blev!

Joo, det finns en anledning till att jag fotat rakt upp i taket: det är en massa stök på golvet och min nesting-instinkt inte orkat ta hand om än. Är inte en killräcklig person för att visa upp röran i all sin prakt (fast gör det faktiskt ändå på stories på Instagram, så kolla där om du vill se mer av en helhetsbild).

Vi har målat ett (eller faktiskt två) rum till. Det ena är vuxensovrummet uppe och det andra är vardagsrummet nere. I vanliga fall målar jag i princip bara med linoljefärg, men de här rummen behövde bara ”fuskas till” lite, tills vi om några år ska byta ytskikt och isolering här.

Sovrummet innan målning!

Jag köpte färgen Harmoni & känsla från Kulturhantverkarna, i kulören s2005-y70r. Tyckte jag räknade rätt lågt på färgåtgången, men materialet kan inte ha varit särskilt sugande för jag fick så mycket färg över att vi även kunde måla vardagsrummet.

Efter målning!
Vardagsrum innan målning.
Vardagsrum efter målning, mycket mysigare med färg.

Nu ska jag vila ett bra tag. Känner mig totalt tömd på ork och behöver ladda batterierna lite. Men är så nöjd, så nöjd ändå!

Föräldragodis
Är allt gammalt fint?