Varför bråkar vi?

25 januari, 2020
Kategori:

Efter fyra månader av konstant gråväder blir man så himla tacksam när solen äntligen skiner.

Otacksam, däremot, blir man när ens unge kräkts två gånger och dessutom vägrar gå ut. Patrik sätter stolp för staket och fick således företräde till utepasset. Jag ville mest vara ute och dricka kaffe. Istället stannar jag inne med en August som är för sjuk för att vara ute – men tydligen för frisk för att ta det lugnt. Köper ingen triss idag.

Med ett halvt öga följer jag August som kryper sidledes på golvet fram och tillbaka (han är en krabba just nu, verkar inte direkt döende i sin kräksjuka). Med ett halvt öga följer jag en diskussion på Instagram om hur vi pratar byggnadsvård på sociala medier. Varför blir det ofta så elakt på Facebook, undrar de?

Hemma hos oss har vi ju ett speciellt ”tänk” när vi fixar. Vi vill att materialen ska andas, vi vill jobba med så lite gifter som möjligt och vi vill gärna att gamla saker ska återanvändas. Eller att nya grejer ska passa in och vara ”riktiga”, inte kopior i sämre material – om vi kan välja.

Vi har gott om kompisar som istället underhåller sina hus som de flesta andra gör, isolerar med mineralull, byter gamla fönster och så vidare. Deras val och såklart ingenting vi bryr oss om, man gör som man själv tycker är bäst. Det vore ju helt absurt om vi skulle börja ifrågasätta deras val när vi träffades: ”JAHA! Här var det plastfärg ser jag!”

Men på nätet kan folk ohämmat kräka ur sig grejer som är oförskämda och gör andra ledsna. Jag tycker det är så tråkigt! Speciellt när det gäller folk som är i alla fall lite intresserade av att göra något ”byggnadsvårdigt”. Om jag trodde att alla byggnadsvårdare var som i de där byggnadsvårdsgrupperna skulle jag nog inte hålla på med det alls. För ärligt talat – orka?

Alla gör så gott de kan utifrån sina egna förutsättningar och jag tror att det ger bättre resultat att hjälpa till (när man är tillfrågad!) än att döma. Patrik och jag kan inte alls mycket om byggnadsvård om man jämför med de som arbetar med det som hantverkare av olika slag. Men vi lär oss hela tiden och uppskattar verkligen när folk som är kunniga tar sig tid att förklara för oss.

Tack för det, ni alla experter som hjälpt oss under åren!

 

 

Lekstuga, koja eller trädhus?
Byggnadsvård - inte skilsmässa