DEN DÄR sortens folk…

26 juli, 2017
Kategori:

Vi måste prata. Vi känner inte varandra särskilt väl, men jag hoppas att du lyssnar ändå. Det är något som är väldigt viktigt, för du vill väl inte bli en sådan där TÄ? 

TÄ är ett alldeles särskilt folkslag. Oftast säger man deras namn sammanbitet, ibland uppgivet, men sällan glatt. De verkar ha haft som sport att göra saker för att förvirra andra, och de brukar lyckas med besked. Man sliter sitt hår, gnisslar tänder och svär så att murstocken darrar (men nog sjutton stannar plastfärgen kvar på väggarna!) över deras påhitt. Den mest inbitna byggnadsvårdare kan börja kallsvettas vid blotta tanken av dem. Man hatar dem. Idiotförklarar dem. Önskar dem all olycka och gärna en släng av äkta hussvamp.

Vilka är det jag menar? De Tidigare Ägarna, så klart. Du vet de där som tyckte att det drog från ett fönster en vinter så de gick ut med en färgburk och målade igen det? De som satte tre olika gångjärn åt båda sidor på ett inbyggt skåp och som om inte det vore nog även spikat fast skåpsdörren helt med spikband. De som slog sönder alla kakelugnar med hammare och släggor för att de tyckte att det var kul. De som tyckte att plast var en trevlig grej att sätta fast på de mest underliga ställen, med mögel och murket trä som resultat. De som tog originalskåpen från 1800-talsköket och använde som kemskåp i verkstaden. Just DEN SORTENS FOLK. Bli inte en sådan.

VMA
Husspöken