Hej då julen, du är mest ångest ändå

8 januari 2017
Kategori:

Slängde ut granen i fredags och HERRE vilken befrielse. Trodde inte jag skulle klara det på egen hand, att demontera den nästan tre meter höga best som tagit all plats i vardagsrummet i drygt två veckor nu, men jag hade för ett ögonblick glömt att man klarar allt om man inte bryr sig så mycket om varken sig själv eller sina saker. Granen åkte ut och möblerna hamnade återigen på sina rätta platser.

img_0246

img_0248

Det tråkiga med att slänga ut julen är att allt blir så jävla omysigt helt plötsligt. Kalt och kallt och mörkt. Martina, min kollega och vän på radion, uttryckte i fredags sin uppriktiga oro för hur hennes hem skulle klara sig utan krimskramset under årets värsta månader –  januari och februari.

img_0245

Ja man får ju tända ljus ändå. Och dra in annan växtlighet än tre meter höga barrträd. Lökar. Ormbunkar. Palmer. Jag är inte orolig. Jag har redan börjat. Igår var jag på NK-rean och hittade de här fullkomligt neutrala ljusstakarna för halv priset (kostade 40 spänn styck) och jag har köpt skålar att ha lökar i, och idag kommer mamma och hon i sig är ju så jävla mysig att jag kan va lugn resten av veckan.

img_0249

Här hittar ni grus
Med barnet på krogen