Sex äkta mattor som jag inte kan leva utan

14 november 2016
Kategori:

När min pappa kom hem från Indien, där han hade jobbat i ett år nånting, så hade han med sig en massa grejer, bland annat ett helt gäng äkta mattor. Jävlar vad han hade handlat där borta i Kaschmir, det var en helt container med grejer som skeppades hit. Och sen var det var äkta mattor överallt, både ute i sommarstugan och i mammas lägenhet, och långt senare förgylldes även pappas lilla etta i Vålberg av en mörkblå stor äkta matta som var tung av hundhår och tobaksrök. Jag är alltså en sucker för äkta mattor. Jag tycker att det är vansinne att köpa några andra mattor, eftersom de äkta är de snyggaste, tåligaste och – i jämförelse –  de billigaste.

Går du till exempel till Mio och köper en average matta så kan jag lova att den är dyrare än min finaste äkta. Jag köper mina på auktion och så länge det inte är något alldeles särskilt med dem så brukar de inte kosta mer än 4-5000. Ett annat tips är att gå till Hötorget en helg, där brukar det stå matthandlare som jag utgår från är prisvärda och/eller prutbara.

Högst upp ser ni vardagsrumsmattan, 12 härliga kvadratmeter från Bukowskis. Tror den kostade 3500.

img_3906

Köksmattan köpte jag på Karlstad Hammarö Auktionsverk för 700 spänn.

img_3908

Badrumsmattan kostade 75 kronor på Myrorna.

img_3905

I hallen fick jag kompromissa lite, så det fick bli två stycken för jag hittade ingen med de rätta måtten. Den bredare minns jag inte varifrån den kommer men den smalare är från Metropol. Kostade runt ett par tusen.

img_3907

Sovrumsmattan är en gammal trotjänare som jag har haft i många år, den är jättestor och väldigt hårt sliten men det gör ju ingenting när sängen täcker det mesta av den.

Ja. Så. Köp inte massa ny skit, det vinner ingen på. Tycker jag. Som ni ser tycker jag också att det är jävligt tråkigt att städa, men men. Nej det är inte en hundbajs på den första mattan, det är en strumpa.

Jag har städat!
Nästan alla mina krukor