En redig soffa

22 juli 2015

Köpte mig en gammal träsoffa som hade stått i folkparken i Arvika. Jag hade tänkt ha den nere vid bäcken men efter att vi renoverat den så blev den så fin att jag vill ha den på ett ställe där den syns.

Jag gick verkligen in för den där soffan. Tänkte att om man ska göra nåt så kan man lika gärna göra det ordentligt. Det tar egentligen inte så mycket längre tid. Så först skruvade vi loss varenda bräda. Sen slipade vi och knackade bort den gamla färgen på stålstativet. Vi slipade brädorna och målade dem och stativet i en färg som funkar på både trä och metall. Det tog skitlång tid för den där färgen att torka. Vi började med soffan innan vi åkte iväg på det där bröllopet, och på söndagen när vi kom hem satte vi ihop den. 

IMG_8763

Men självklart kan inget gå helt enligt planerna. Efter mycket skruvande och trixande och ögonmätande var soffan nästan klar, då upptäcker vi att det saknades en bräda. Gråt och tandagnisslan. Total uppgivenhet och hot om skilsmässa. Sen – problemlösning. Jobba ihop. Tänka tillsammans. Sen hittade vi den jävla brädan bakom en dörr och då löste det sig ju. 

Måste bara slipa och måla den. Men visst blir soffan fin?

bild-27

Trettio loppisar senare
Tusen loppisar, ett hotell och ett bröllop