Tusen loppisar, ett hotell och ett bröllop

21 juli 2015
Kategori:

I helgen var vi bjudna på bröllop. Det var Malin och Olle som skulle gifta sig, ett par som jag träffade under en mycket blöt kväll i Höljes förra sommaren.

Vi satt väl och pratade ett par timmar den kvällen, Malin och jag, och sen tog Olle mig åt sidan och avslöjade att han skulle fria till henne. Och då bestämdes det väl att jag skulle komma på bröllopet om hon sa ja.

Det enda jag vet om Malin och Olle är att de har en unge som heter Sixten och att Malin kommer från Grängesberg. Så vi åkte till Grängesberg. Stannade på varenda loppis på vägen dit, så det tog väl en dag ungefär. Väl i Grängesberg bestämde jag mig för att läsa HELA smset som Malin skickat inför bröllopshelgen. Det visade sig att bröllopet var i Vingåker. Det är tydligen där som Malin och Olle bor.

Hatade mig själv där i någon halvtimme, bad min kille (som fått köra hela dan) tusen gånger om ursäkt men han var lugn, han var likadan själv sa han. Och så vände han och började köra mot Vingåker. När vi åkte förbi Storå såg vi ett gigantiskt stenhus i jugendstil från vägen. Drakabäcken hette det och de hade en skylt som det stod RUM på, klockan började närma sig halv åtta så vi chansade. Världens goaste gubbe öppnade, Stellan, jovisst hade de rum och han visade oss till övervåningen och vårt rum som var typ dubbelt så stort som min första lägenhet. 

bild 4-11

Tapet i garderoben

Sen visade Stellan oss hela huset (ca 750 kvm boyta), det rejäla restaurangköket, källaren, salen och barnkammaren och han berättade om vilka som bott där och så berättade han om allt jobb de lagt ner på huset och så frågade han om vi inte ville köpa det. Han var 86 nu. Hade gjort sitt, kände han väl. 

bild 2-16

Rå jugend i salongen

Resten av kvällen tillbringade vi i sängen med en flaska vin och gjorde storslagna inredningsplaner. Vi renoverade rummen vi sett in i minsta detalj, och gav oss till och med på att planera för min killes ungar, de kanske kunde få hemundervisning varannan vecka?

Ja jag blir sån när jag får se ett redigt jugendhus. Helt sjuk i huvet blir jag.

bild 1-21

Drakabäcken från vägen

En redig soffa
Höna-pöna är borta