Recept på drinken som spred sig till klitoris

11 januari 2016
Kategori:

Förra veckan hade vi en mixolog i Morgonpasset, alltså en superproffsig bartender som hette Björn Kjellberg, så jag passade på att fråga honom vad för slags välkomstdrink jag skulle bjuda på i fredags. Jag fick följande recept av Björn:

Tre delar tequila, gärna någon bra men jag tog den enda som de hade på Systemet. Vet dessutom absolut ingenting om tequila, det blev bra ändå.

Två delar färskpressade citroner.

En del sockerlag.

Eftersom jag är diabetiker så tipsade Björn om att byta ut sockret i sockerlagen mot agavesirap. Det ska tydligen inte ge lika kraftiga blodsockersvängningar. Jag kokade lika delar agavesirap med vatten och slängde dessutom med en tärnad ingefära. Sen fick det stå över natten och dra sig i kylen. Sen pressade jag både citroner och lime och blandade ihop allting enligt modellen här ovan. Först doppade jag kanten på glasen i flingsalt. Det blev ganska snyggt men man kan lika gärna skita i det känner jag nu såhär i efterhand. La dessutom i lite koriander men det var ju bara dumt.

Drinken blev faktiskt supergod, inte för stark, och det kändes lyxigt att kunna bjuda på en cocktail. Prova! Och dela gärna med er av era bästa drinkrecept så kan jag publicera dem här sen! KYSS

Recept på den veganska chilin!
Den episka middagen!