Midsommarafton på Dalen 2016

28 juni 2016
Kategori:

Jag vet inte för vilket år i ordningen vi firade midsommar härute på Dalen, sjätte? Sjunde? För många av mina kompisar är det deras viktigaste tradition säger de, och inte mig emot. Jag älskar att folk vill komma hit.

I år var vi nog 25 personer, som skulle fira och sova över. Det är ju jättemycket människor, och det går åt jättemycket mat. Dagen innan midsommar åkte vi till Bergvik och köpte alla ingredienser och när jag stod där med en av två överfulla vagnarna medan de andra sprang omkring och letade efter Worchestersås till midsommardagens Bloody Mary, så vällde en enorm trötthet över mig. Vem ska hacka alla paprikor? Har jag tillräckligt stora kastruller till potatisen? Hur ska vi få in all maten i kylskåpet? Lunch och middag och frukost dan därpå, all disk, alla skärbrädor, allt rännande nej jag orkar inte, jag orkar inte vara personen som vet var allt ska vara och som alla måste fråga när de letar efter saker.

Ja så kände jag i en halvtimme ungefär, men sen när allt var klart och betala och kassarna nerpackade i vagnarna och jag hade ett kilometerlångt kvitto, då kändes allting mycket lättare. Alltså gud vad jag älskar att handla. Det är verkligen min quickfix. Titta vad glad jag är!

IMG_2190

Sen, på själva midsommarafton, då gjorde jag typ inte ett enda härligt handtag. Eftersom det var så mycket folk här, folk med ansvarskänsla, så förflöt allting – mat, dukning, diskning – så otroligt smärtfritt. Efter midsommardoppet nere i sjön dukades lunchen upp på mitt nybyggda kryssbord och det var sill och västerbottenpaj och färskpotatis och snaps som sig bör och vädret var perfekt, lite molnigt men varmt.

IMG_2206

Sen spelades det kubb, på mammas sida. Det var ganska hätskt stämning men ändå på rätt sida slagsmålsgränsen, och Göran fick ner några trän så han var nöjd och glad. I förgrunden här ser ni dagens snacks – jordgubbe på salt pinne.

IMG_2234

Överlag så var alla på väldigt bra humör. Ingen blev för full, ingen blev för arg/ledsen/svartsjuk/nostalgisk/tjatig så det var väldigt lätt att va glad på festen. Efter kubben grillade vi i uteköket och solen tittade fram och Göran invigde karaoken (detta kan ni se på min insta) och det kom fler gäster som bara tittade förbi. Framåt natten badade vi i sjön igen och dagen efter, midsommardagen, var 27 grader varmt och strålande sol så då låg vi allihop på trädäcket och solade, och mamma köpte en luftmadrass på ÖB som jag flöt omkring på och tackade gudarna för min ekopool full med grodor.

Snabba affärer med Hanna H
Smart, pyttelitet kök