Högt i tak och jobb för hela sommaren

4 februari 2017
Kategori:

Var ute på landet idag och tittade till mitt älskade hus. Herregud alltså! Vilket rum det kommer bli i det gamla hålet! Älskar att Jonas, min snickare, redan hade möblerat där åt mig så att jag skulle få en känsla av hur det skulle bli…

Och så hade han tagit upp taket. Ja jävlar. Från att ha varit en mörk håla så kommer det bli en sal med bjälkar och kristallkronor och ja, jag vill ha en slags glasmosaik här uppe på gaveln, så att det blir mycket ljus, eller så sätter jag in ett stort fönster, men jag vet inte hur det funkar med bjälkarna. Det är inte bestämt än. Men det ska bli ljust och luftigt. Mycket fönster. Kolla getingboen!

img_0480

Såhär ser det ut där taken möts. Hoppas verkligen att det kommer att gå att fixa innertaket fint. Längs den här väggen tänkte jag ställa bokhyllorna. Och i ett hörn ska jag ha en av pappas gamla kaminer, så att man kan tända en liten brasa här en regnig sommarkväll när man sitter i sin fåtölj och är FÖRSJUNKEN I EN GOD BOK.

img_0469

Det är massor att göra såklart. Massor. Det ska isoleras och spikas innertak och målas och väggarna ska rappas och det ska läggas golv. Det kommer ta hela sommaren. Och poolen ska bli klar och fönstren ska bytas ut i huset. Jag måste gifta mig med en snickare innan maj månad är över, vilket kommer i ärlighetens namn känns något stressigt. Men jag är optimistisk!

 

Jag älskar detta hus
Lite ögongodis för att skingra tankarna