Rödbetsbiffar med Västerbottenscréme
Än finns det mycket mat att hämta i köksträdgården! Vid en första anblick måste jag medge att det nu ser väldigt visset och lite rörigt ut, för jag har faktiskt hållit vad jag lovade mig själv i början av säsongen – att det ska bli mat är viktigare än att det ser snyggt ut. Och att hålla snyggt och städat är inte vad jag hunnit med i slutet av sommaren. Mat däremot, det har det funnits mycket!
Jag har inte ångrat en sekund att jag odlat mer än vanligt i år, men däremot har jag ångat att jag inte odlat ännu mer av allt! Rödbetor till exempel. Helst skulle jag ha velat äta rödbetsbiffar minst en gång i veckan hela säsongen. Här kommer recept på en superenkel och jättegod rätt som funkar fint både till vardags och lite festligare tillfällen, nämligen rödbetsbiffar med västerbottenscreme. Funkar fint att servera bara till en grönsallad, eller med ugnsrostad rotsaker om man vill ha lite mer mat. Himmel så gott det är.
Ca 4 portioner
Rödbetsbiffar
4-6 ganska stora rödbetor
1 gul lök
2 msk potatismjöl
Salt
Svartpeppar
Smör att steka i
Västerbottenscreme
2 dl grädde
3 dl Västerbottensost
1 äggula
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Rödbetsbiffarna
Skala och riv rödbetorna fint. Hacka löken och blanda med rödbetorna. Rör i potatismjölet och krydda med salt och peppar efter smak. Forma biffar och stek på medelstark värme några minuter på båda sidor.
Västerbottenscremen
Häll grädden i en kastrull och värm tills den sjuder. Rör i osten, rör och värm tills all ost har smält. Rör i äggulan och låt sjuda en liten stund. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen och låt svalna lite så cremen tjocknar.
Servera biffarna och cremen med ugnsrostade rotsaker och en grönsallad!
0 kommentarer