Snyggmat
Med risk för att det kommer bli en himla massa bilder på bär och ätbart från naturen nu ett tag… Men det är ju så fantastiskt fint att det liksom växer mat ute i skogen. Fin mat. God mat. Och snygg mat. Kan inte bli bättre, eller hur?
Vi tog oss en liten skogstur igår, jag och barnen. Med ett första stopp vid hallonbuskarna i svärmors trädgård. Sedan fortsatte vi vägen inåt skogen några hundra meter bara, men fick på nån timme med oss ett par liter blåbär och kantareller. Sicken lyx det är.
Önskar jag vore en bättre saft- och syltkokerska nu, men varken tiden eller orken räcker till för tillfället. Det fick räcka med att förvälla kantarellerna och sedan bara frysa in hallonen och blåbären i lagoma portionspåsar. Hallon och blåbär känns ju faktiskt nästan för goda som de är för att hålla på och koka grejer av. Nä jag sparar mig till svartvinbärssaftskok om några dar tror jag. Och gelé. Så fint att plocka fram till en bit kött i höst, eller som bästa ingrediensen i brunsås.
0 kommentarer