Fönsterrenovering för dummies

30 april, 2020
Kategori:

Jag är inte speciellt händig. Jag är inte speciellt ohändig heller, det är väl mest så att jag sällan använder verktyg. Om inte verktyget är en mobilkamera…

Min roll i husprojekten är oftast att komma på ideer, ta reda på tillvägagångssätt, googla info eller regler, assistera och därefter måla. Om du tycker att det låter futtigt tycker jag att du ska tänka om. Herregud vad jag har målat i mina dar.

Men! Även jag gick en fönsterrenoveringskurs innan vi köpte hus, och där lärde jag mig renovera fönster (surprise). Det var bra eftersom den kunskapen lite är som att äga en bil och kunna byta däck. Man bör liksom veta hur man gör. För nån dag kommer man verkligen att ha nytta av kunskapen.

Det är inte jättesvårt att skrapa, kitta och måla fönster, men som allt annat tar det lite tid att lära sig. Ett tips är att gå en kurs! Jag och Patrik gick ihop och förutom att det var skönt att slippa barnen en stund (nu ser ni inte att jag blinkar med högerögat, men det gör jag, så ring inte barnavårdsnämnden tack) var det också kul att gå och lära sig något tillsammans. 

Om man är lite praktisk av sig är ett annat alternativ att köpa en dag med en fönsterhantverkare som kan visa hur det går till. Sen kan man ge sig på resten av fönstren själv. Googla fönsterrenovering +kurs, så hittar du säkert något. Eller se efter här

Jag tänkte åstadkomma några fönsterrenoveringstips för dummies till helgen. Om nån är sugen på att använda första maj till att rädda några fönster nu när vi ändå inte kan demonstrera? (Tur för mig för det finns ingenstans som jag känner mig så felplacerad som i ett demonstrationståg.) Vad tror ni om det?

Lata byggnadsvårdarens bästa fönsterrenoveringstips
Vad huset kostar