Att göra om och fynda röda pelargoner

9 oktober, 2014
Kategori:
Något utav det bästa jag vet är att göra om. Inte slit och släng-göra om och skicka iväg grejer för att sedan köpa nytt, utan flytta om, tänka om och göra nytt av det som redan finns hemma.
Vår hall uppe tycker jag är svårmöblerad. Den har sett ut på en massa olika sätt, men jag har aldrig känt mig riktig nöjd. Så fick jag ett ryck igår och började flytta runt möbler och bära upp grejer från halva huset. Allt är sådant som vi redan hade, bara omflyttat, men ändå känns det som ett helt nytt rum. Visst är det kul ibland att köpa nytt, men kicken när man lyckas skapa något fint av gamla grejer slår det mesta. Heja återanvändning och bort med slit och släng!

Soffan stod senast här vid sänggaveln i vårt sovrum, men nu fick den flytta hit.

Skolplanschen hängde jag först på väggen, men ändrade mig och lutade den mot väggen istället.
Stora tavlor och planscher tycker jag kan passa minst lika bra ståendes på golvet som hängandes på väggen.

Nu känns det lite hemtrevligare och mer ombonat. Sen hur mycket vi kommer sitta där och umgås eller filosofera är en annan femma. Mest kommer nog någon i huset använda möblemanget att klättra på, slänga blomkrukor i golvet och annat han är bra på. Och då menar jag inte Jonas såklart.

Den här röda färgen på pelargoner har jag blivit lite kär i och tänkte idag att jag måste ta extra bra hand om dem i vinter så jag kan få många sticklingar i vår.
Sen sprang jag in en snabbis på Erikshjälpen i vår lilla stad och snubblade över…

… den här! Lyckan! Inte många kronor ville de ha för den här världsfina med röda pelargoner och jag tänker att jag skulle vilja ha ett gäng till liknande och hänga i grupp. Har sett en så fin tavelvägg i något inredningsreportage där de hade hängt massor av liknande blommålningar över en soffa och det kan ha varit det finaste jag sett. Det här är ju en början i alla fall!

En adventssöndag och hjärtan på tråd
Om virkade små väskor och jämställdhet