Bara en helt vanlig ovanlig arbetsdag

13 oktober, 2015
Kategori:
Mina jobbdagar ser så helt olika ut nu för tiden. En par dagar i veckan jobbar jag som vanligt på förskolan, medan resten av veckan ser väldigt annorlunda ut. Just nu njuter jag så mycket av att kunna sitta hemma i lugn och ro och arbeta, men samtidigt är det så hemskt skönt att komma till en vanlig arbetsplats med kollegor emellanåt också.
Idag var i alla fall en jobba hemma-dag. Har forfarande nyp mig i armen-känsla varje dag när jag lämnat barnen på sin förskola och sedan får sticka hem och börja greja med nästan vad jag vill. För så känns det. 
Jag brukar börja med att äta frukost samtidigt som jag svarar på lite mail eller gör nödvändigheter på datorn.  Just idag åkte jag sedan in till vår lilla stad för att fixa några bankärenden, och efter det passade jag på att sätta upp lite lappar om ekoförskolan jag undersöker intresset för. 
(För er som inte bor här i trakten och hängt med i debatten så handlar det om att förskolan i vår lilla by, och fler landsbygdsskolor, ska läggas ned eftersom kommunen behöver spara pengar. Jag tror dock inte på att lägga ned landsbygdsskolor och förskolor för att sedan behöva bygga nytt inne i stan. Inte om syftet är att spara pengar. Istället har jag tagit fram ett förslag om hur kommunen, eller någon annan aktör, skulle kunna driva en ekoförskola här ute på landet. Tror många föräldrar skulle vilja köra sina barn till en sådan. Nu undersöker jag helt enkelt hur stort intresset skulle vara för en ekoförskola. HÄR finns en debattartikel jag skrev angående det hela förra veckan, om någon är sugen på att läsa.)
Sedan begav jag mig hemåt igen och ägnade resten av förmiddagen åt att skriva fakturor eftersom mitt bankgiro nu äntligen var fixat.

Sedan fixade jag lite lunch och åt tillsammans med Jonas (Bästa med att vara egenföretagare båda två! Vi kan äta mat ihop nästan varje dag. Lyx!) och Björn som jobbar åt oss på gården ibland.
Efter det hörde jag postbilen komma och skyndade mig ut, för idag väntade jag finpost. Mitt första frilansuppdrag publicerat i tidningen Vi i Villa! Efter maten-kaffet intogs samtidigt som jag beundrade detta och klappade mig själv på axeln. Ni som läser bloggen känner kanske igen det eftersom det redan synts här för några veckor sedan.

Och så spenderade jag resten av tiden innan barnen skulle hämtas med att redigera bilder från häromdagens inredningsfotografering hemma hos våra vänner Josefine och Fredrik. Deras hem är helt otroligt charmigt och ett av de finaste jag varit i. Hoppas på att få visa upp det för er i någon tidning framöver!
Så på ett ungefär kan en helt vanlig, ovanlig arbetsdag se ut för mig nu för tiden. Har flera hemskt roliga uppdrag och ett spännande bloggsamarbete på g att sätta tänderna i de närmsta veckorna.Tror jag måste nypa mig i armen igen!
Projekt ekplanta
Veteax x3